Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Amb els contenidors de CiU el reciclatge cau al 49% i fa pujar el cost de l’abocador en 1.400€ al mes

Publicat per el 15 març 2013 a Notícies | 2 comments

 

Les primeres dades oficials de recollida d’escombraries demostren el fracàs del model implantat de forma unilateral i sense consens pel govern de dretes de Convergència i Unió i el seu soci del Partido Popular. Amb el sistema de contenidors, el percentatge de reciclatge ha caigut fins el 49% quan amb el sistema porta a porta el poble aconseguia percentatges de recuperació del 65%.

estadistica2013

 

Les xifres oficials facilitades pel mateix Ajuntament corresponen al mes de febrer de 2013 i no aguanten la comparació amb les recollides el mateix mes de l’any 2012 encara amb el sistema porta a porta en funcionament. En concret, el govern municipal ha informat de la recollida de 4 fraccions: orgànica, envasos, paper-cartró i resta.

Dades en kg.
ORGÀNICA   ENVASOS   PAPER     RESTA        BROSSA TOTAL      MATÈRIA RECICLADA  
FEBRER 2012
71.180
20.600
9.060
56.120
156.960
64 quilos de 100
FEBRER 2013
52.760
13.900
8.800
78.740
154.200
48 quilos de 100
DIFERÈNCIA 2013/12 
- 18.420
- 6.700
- 260
+ 22.620

 

Les dades demostren la miopia amb la que ha actuat el govern de l’alcalde Joaquim Brustenga i la mediocritat dels arguments que ell i el regidor de Medi Ambient, Miquel Moret, van fer servir per justificar el pas del porta a porta als contenidors. De fet, en un dels estudis que tenien per valorar si el canvi era oportú es deia textualment: “La recollida selectiva que s’obtingui amb el canvi el més probable que sigui inferior al 60% i requerirà de campanyes periòdiques a la població per tal de mantenir un nivell estable de resultats, fet que esdevindrà un sobrecost no contemplat en els pressupostos”

ES DISPARA EL COST DE L’ABOCADOR

Però és que a més de ser un perjudici mediambiental, el fracàs convergent obligarà a l’Ajuntament ha assumir més despeses. Si aquestes dades es mantenen, el cost de l’abocador pujarà en 1.400 € mensuals. Uns 17.000 € anuals sense tenir present que durant les festes nadalenques el volum de material no reciclat s’incrementarà per l’augment del consum.

I és que el govern de dretes va decidir canviar el sistema per estalviar-se anualment 37.000 € en el cas, com es demostra, d’un percentatge de reciclatge del 50%. Si a aquesta xifra li restem el sobrecost de l’abocador que hem comentat abans, resulta que s’ha posat potes enlaire tot el sistema per tenir, en els millors del casos, un estalvi de 20.000 €. El mateix que ens costa cada any tenir a sou a la regidora Isabel Valls (CiU) o al regidor Francesc Montes (PP).

LA NOSTRA OPINIÓ

És evident que no ens agrada la situació. No creiem en el sistema de contenidors, però tampoc podem aplaudir les conductes incíviques. Però la feina feta durant vuit anys ha quedat en paper mullar per un grapat d’euros d’aquells que retallen sense ser conscients del mal que fan a la nostra societat. Al següent enllaç teniu el dossier informatiu que Independents-esquerra ha fet arribar als mitjans de comunicació i que volem compartir amb tot el poble:

Davant d’aquesta greu situació, el regidor Moret (a la foto) diu que les dades reflecteixen una tendència molt positiva i que el resultat és acceptable. Podem entendre que des d’un apartat racó a tocar de l’Ametlla o des de la zona del Bruguer aquesta realitat és viu com a llunyana. Però els que vivim el dia a dia en els carrers de Santa Eulàlia veiem amb els nostres propis ulls com el poble s’omple de brutícia. I com els contenidors de la resta, que hauria d’estar pràcticament buit, són plens fins a dalt de tot. Matalassos, sanitaris, sofàs o pintures ja formen part del paisatge quotidià de Santa Eulàlia.

És el que passa quan des de la ignorància es vol canviar allò que funciona.

Dades i fotos del sistema de contenidors

2 Comentaris

  1. I passen els dies i es modifica l’ordenança de residus i sembla que la cosa no es que no millori, és que va a pitjor cada dia. Podríem posar més fotos i més recents, però no cal tots tenim ulls a la cara. A la resta hi ha de tot, paraigües, mobles, petits electrodomèstics,….

    D’altra banda ara vindran les calors fortes, esperem que la neteja de contenidors d’orgànica i de resta -on també va molta orgànica- es netegin diligentment per evitar les pudors que ja comencem a notar quan passem al costat dels contenidors.

    I tot més car, el rebut d’escombraries i el cost del servei. Quina bona gestió!!!.

  2. És evident, la majoria de contenidors de rebuig plens a vessar. I a dins les bosses, hi ha envasos, matèria orgànica i altres materials que la gent ja no separa. Cal admentre que el canvi ha sigut un fracàs estrepitós. I anirà a més… ja ho veurem. La ventatja del porta a porta és que els “incívics” també es veien obligats a fer la separació correctament, però ara, gràcies a la desafecció i a la manera de fer dels nostres governants, ja hi ha més gent que passa de tot i ha perdut tota la i.lusió i interès a tenir el poble com cal. Jo mai havia vist tanta porqueria acumulada al nostre poble….
    Rectifiqueu, que és de savis !!

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *