Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Canvi d’olivera o com desvestir un sant per vestir-ne un altre

Publicat per el 19 setembre 2011 a Notícies | 1 comentari

Des de la secció local d’Esquerra de Santa Eulàlia de Ronçana hem assistit amb perplexitat a les obres de remodelació de la rotonda de la carretera de Santa Eulàlia de Ronçana. I diem perplexitat perquè és normal arranjar alguna cosa que estigui malament però utilitzar els diners públics per desfer un espai que forma part d’una manera harmònica de la realitat del poble, en un moment com ara ens sembla senzillament lamentable.
I és ben cert que la bandera que onejarà a partir d’ara és un símbol estimat per nosaltres: representa el país, les persones que el formen i, malauradament, esdevé encara un crit que rebel·lia i de reivindicació que Esquerra es fa seu. Però ens sembla que en aquest cas s’utilitza el símbol del país d’una manera cosmètica: el govern de Santa Eulàlia de Ronçana, format per CiU i PP, amb aquesta mostra de patriotisme simbòlic sembla que vulgui demostrar que són més catalanistes que ningú quan aquest catalanisme, aquesta proximitat amb les persones del país es mostra en la feina diària i en la pràctica.

No ens sembla adequada la substitució, encara que l’element que substitueixi l’olivera que hi havia sigui una senyera. No ens sembla adequat perquè, senzillament, opinem que no calia, que no forma part de les accions necessàries que el poble demana i exigeix. I creiem que no és una inversió (perquè la substitució val diners) que lligui amb la política d’austeritat que el govern proclama i que, d’altra banda, no executa. Perquè, fins ara, les accions que ha iniciat només comporten despesa.
El temps dirà si l’augment de la despesa en la retribució dels càrrecs electes del govern acaba sent un estalvi o no, però a hores d’ara, tant aquest augment inesperat, com la substitució de l’olivera, com el canvi d’ubicació d’alguns serveis municipals (anunciats pel govern) augmenten la despesa d’un govern que, d’altra banda, anuncia als diaris una situació econòmica poc més que dramàtica.
Ben aviat el nostre grup municipal d’Indpendents-ERC aportarà informacions precises sobre el “Pla econòmic 2011, 2012, 2013” que el govern anterior va encarregar, gratuïtament, a la diputació i que una vegada realitzada l’auditoria donava conclusions ben assumibles pel govern municipal del poble. Però si totes les accions que va engegant el govern actual aporten costos no previstos, és ben evident que l’equilibri econòmic acabarà sent inabastable.

Entretant, però, la col·locació d’un símbol tan respectat com la senyera s’ha fet en mal moment i en mal lloc, desvirtuant així la solemnitat que exigeix la senyera com a element representatiu de tots els catalans i catalanes

Secció Local d’Esquerra de Santa Eulàlia de Ronçana

1 Comentari

  1. La pregunta bona es… A casa de qui ha anat la olivera?… o potser s’ha venut i a la butxaca de qui ha anat?

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *