Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Carta oberta de les plataformes ciutadanes al govern de Santa Eulàlia de Ronçana

Sr. Alcalde de Sta Eulàlia de Ronçana:

L èxit de les mobilitzacions, l èxit de les recollides de signatures, l’èxit de la protesta ciutadana davant l’Ajuntament el 28 de juny passat, contrasta amb l’aïllament social del govern municipal, CiU i PP, que interpreta la realitat en clau immobilista,que no escolta les veus dels santaeulariencs agrupats en tres plataformes: en defensa del bus municipal, en defensa de l’ EBM La font del Rieral i en defensa del servei porta a porta de les escombraries. La posició enrocada d’ aquest govern demostra una immaduresa política, un dèficit democràtic que se’ns fa difícil d’entendre en un teòrics servidors públics que amb els diners de tots/es els ciutadans de Santa Eulàlia de Ronçana i altres Administracions Públiques esteu portant a terme un desmantellament de serveis públics que la ciutadania no comparteix i encara menys entenen. En moments difícils necessitem polítics valents amb idees adaptades a la situació actual, col·laboració i complicitat amb la ciutadania, com vostè prometia en la campanya electoral passada, per a sortir del pou. Una dita africana diu: si vols sortir del pou deixa de cavar!.NO CAVIN MÉS!, Les persones no volem viure instal·lats en la depressió que esteu generant, podem sortir del pou com s’ ha fet sempre: treballant entre tots i totes per a aportar solucions de mínim impacte als nostres serveis públics.

Escolti Sr. Brustenga sobretot un mínim de dignitat i coherència que no estigui basada en la mentida sistemàtica i com a sistema de relació amb la ciutadania. Nosaltres els santaeulariencs som persones informades i formades, no ens subestimi, no ens intoxiqui amb aquestes dades confuses.

Li demanem, alhora que li exigim, que torni a considerar la proposta de la plataforma del bus municipal. Li demanem, alhora que li exigim,que parteixi del plantejament que tenim 60 pre-inscripcions a cadascuna de les Escoles Bressols municipals, es tracta de tenir les dues obertes amb les seves aules corresponents i sobretot treballar per a aconseguir una ampliació d’ aquest número d’ infants partint de que a Stà. Eulàlia hi ha 350 infants de 0-3 anys,d’aquesta forma podríem oferir una educació de qualitat als pares i mares. Li demanem, alhora que li exigim,que retiri la proposta de passar de la recollida selectiva porta a porta a la de contenidors, basada en raons econòmiques d’ estalvi que vostè va valorar en 200-230.000 euros i que el govern mateix desmunta donant les dades en el passat ple del 28 de juny.

No volem viure a la depressió que esteu generant. Podem sortir com sempre s’ha fet: treballant entre
tots i totes per a aportar solucions de mínim impacte
als serveis públics

COST SITEMA CONTENIDORS: 296.842 EUROS al que s’ ha de sumar un mínim de 121.823 euros més de despesa en el supòsit, excessivament optimista,de reciclar el 50% de les escombraries, quant al Vallès Oriental la mitjana és del 38%. Tot plegat suma 418.665 euros la recollida en contenidors per 455.042 euros la despesa prevista pel 2012 del porta a porta. Una diferència teòrica de 36377 euros que a la pràctica podria ser que fós negativa respecte del Porta a Porta no justifica , de cap manera,aquesta involució, quan Sta. Eulàlia és un poble modèlic que té premis en reciclatge. ON SÓN ELS 200-230.000 EUROS D’ ESTALVI QUE VOSTÉ PREGONAVA EN LA SEVA CARTA A LA CIUTADANIA!!!?

Estem farts de mentides que hem de suportar i pagar. Estem cansats de que ens tracti de violents per suposades pedres que són en realitat pancartes de cartró… qui menteix? Volem que es retracti públicament d’ aquestes acusacions falses. A mans de qui volen posar l’escola bressol pagada en un 70% per SER i un 30% per Generalitat de Catalunya? Ës una llàstima, que no permetérem, que un bus municipal utilitzat per 37657 viatgers al any i per als ciutadans servei imprescindible, vostès els desmantellin. Ës una llàstima , que no permetérem, que l’esforç de tota la comunitat educativa de EBM LFR referent pedagògic,projecte singular edifici premiat i sostenible sigui desmantellat. És una llàstima, que no permetérem, que la recollida selectiva porta a porta,mèrit de cada habitant de Sta. Eulàlia de Ronçana, que tant d’esforç a costat , on també som referents de Catalunya, vostès el desmantellin. Ës una llàstima, que el vostre govern no entengui el tarannà de tot un poble cooperador, treballador,participatiu i ho vulgui desmantellar, no ho permetrem ,doncs sempre els pobles són més importants que els governants.

Per acabar, Srs. i Sres d’ aquest govern, per a nosaltres tenen dos camins: RECTIFICAR els desgavells provocats per les seves decisions unilaterals o bé DIMITIR per incapacitat, inoperància i inacció , manca de vocació pública i que amb l’ excusa dels diners no esteu realitzant el programa electoral pel que veu ser votats, convertint aquest tram de legislatura en un FRAU DEMOCRÀTIC.

Plataformes ciutadanes BUS,EBM LFR I VOLEM EL PORTA A PORTA.

Santa Eulàlia de Ronçana, 25 de juliol de 2012

 

Podeu descarregar la carta al següent enllaç:

Carta oberta al govern local