Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

CiU i el PP aproven en solitari una nova pujada de la contribució i de les escombraries

Publicat per el 3 novembre 2013 a Notícies | 0 comentaris

 

Més impostos a canvi de menys serveis. Aquesta és la màxima amb la que governa CiU amb l’ajuda del Partido Popular. La pujada de les taxes i impostos pel proper any no deixen cap dubte que l’alcalde Joaquim Brustenga necessita més diners per fer funcionar un Ajuntament que cada cop presta menys i pitjors serveis als veïns de Santa Eulàlia.

Pel proper any han aprovat en solitari (tots els partits de l’oposició hem votat en contra) una pujada de l’IBI (l’antiga contribució) en un 4% quan l’IPC pel proper any es preveu que serà només del 0,5%. Aquest és el tercer increment d’aquest impost des de que governen. Han acumulat en aquest temps una pujada del 19%. Això vol dir que un rebut que l’any 2011 (amb el darrer govern d’Independents-esquerra) era de 600 € ara serà de 720 €, com podeu veure al següent gràfic:

IBI

L’abús a la que el govern municipal sotmet els ciutadans amb aquest impost encara resulta més evident si el comparem amb el cost de la vida. En aquests tres anys, l’IPC català s’ha incrementat en un 6,6%. És a dir, aquest mateix rebut de 600 € seria només de 640 € si el seu increment es fa en funció d’aquest IPC.

 

La presa de pèl de les escombraries

Més escandalós resulta l’increment de la taxa sobre les escombraries, que creix per segon any consecutiu un 2%. ¿No han canviat el sistema de recollida per obtenir un estalvi? ¿Com és que ara resulta que els contenidors que havien de ser la salvació ens costen cada any més diners?

Com podeu veure al gràfic inferior, hem passat de pagar 137 € anuals amb el porta a porta a desemborsar 153 € amb els contenidors.

ESCOMBRARIES

Tot plegat ho va resumir el nostre portaveu a l’Ajuntament, Pere Cabot en declaracions a Canal Set:

“Tenim un ajuntament que en lloc de servir les persones, se serveix d’elles”

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *