Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

CiU i el PP deuen 1,3 milions d’euros en factures impagades des de que van arribar al govern

Publicat per el 10 maig 2012 a Notícies | 0 comentaris

 

El govern de dretes de CiU i el PP porta l’Ajuntament a una situació econòmica insostenible degut a la seva ineficàcia. En un any no han pagat ni una factura. Deuen 1.260.000 euros a diferents proveïdors, repartits en 891 factures amb data posterior al 8 de juny. És a dir, dins de la legislatura pepevergent:

Factures pendents: 891

Proveïdors que no han cobrat: 134

Import total que deuen CiU-PP: 1.260.000 €

Del total:

Proveïdors de Santa Eulàlia: 33

Factures pendents: 209

Import que deu CiU-PP a proveïdors locals: 151.000 €

I no serà per manca de diners. El saldo a final de mes més baix entre juny i desembre de 2011 ha estat de 272.315.87 €. Prou per pagar, sense deixar la caixa buida, tots els proveïdors de Santa Eulàlia i totes les factures de proveïdors d’altres municipis amb imports menors de 4.600 €. Ens estalviaríem així el 10% del préstec a 10 anys que pretenen agafar.

Si no fos per la importància del tema i els problemes que estan generant als proveïdors, algunes coses serien per riure: Al llistat de factures que han presentat a l’Estat per obtenir crèdit han inclòs dos proveïdors als que se’ls hi deu una única factura per imports de 55 i 78,2 €. I també apareixen 33 proveïdors als que se’ls hi deuen imports totals menors de 500 € (65 factures per un total de 8.310,34 €).

Tot plegat ho pagarem amb un generós préstec al 5% en 10 anys. És el pla Rajoy que pretén ajudar els ajuntaments a pagar factures a canvi d’un duríssim programa de retallades a tots nivells a l’administració local. En el cas de Santa Eulàlia suposa endeutar el poble fins l’any 2022 amb una hipoteca de 600 € per veí. Imagineu si està mal fet l’estudi que ha presentat el govern local per accedir a aquest pla que han hagut de treure factures de Sorea valorades en 290.000 €. Tot després de que des d’Independents-esquerra es va avisar de que aquestes factures ja estaven pagades o es disposava d’un altre sistema de pagament.

Es pot evitar demanar un crèdit a Mariano Rajoy per valor de quasi 3 milions d’euros. Es pot evitar pagar els més de 900.000 € d’interessos que suposarà. Es pot evitar incrementar l’endeutament municipal en un 50%. Però a Santa Eulàlia no serà possible degut a la mediocritat de gestió que duen a terme els regidors de Convergència i Unió i els seus aliats del Partit Popular. I es poden fer moltes coses aprofitant l’experiència del nostre grup després de 8 anys al capdavant de l’Ajuntament. Però en un any que porten governant, CiU i PP només han fet que criticar l’herència rebuda. Però aquestes excuses ja no serveixen. Després de dotze mesos de mal-govern ja es comencen a veure els resultats de no saber portar l’Ajuntament. Ni des del punt de vista del tracte amb els veïns i entitats, ni des del punt de vista econòmic.

Això si, mentrestant van malbaratant els diners públics amb un increment del 40% en el sou dels regidors de CiU-PP o donant una subvenció de 1.500 € a la Volta Ciclista a Catalunya. Alhora que demanen a les entitats que paguin el conserge i la neteja dels locals que utilitzen a les seves activitats.

Nota de premsa

Amb una bona gestió es pot estalviar el 10% del crèdit que es demana a l’Estat per pagar proveïdors

CiU i PP porten tant malament l’economia local, que haurem de pagar 1 milió d’euros d’interessos pel crèdit de Mariano Rajoy

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *