Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

CiU i PP obliguen els veïns de Santa Eulàlia a pagar un 10% més d’impostos a l’Ajuntament

Publicat per el 18 abril 2013 a Notícies | 0 comentaris

 

El pressupost municipal per l’any 2013 preveu incrementar els impostos directes (els que paguem tots els veïns del poble) un 10% per poder recaptar 3,2 milions d’euros. És l’increment més alt des de l’any 2009 i significa que els veïns hem d’aportar prop de mig milió d’euros des de l’any 2011, quan va començar a governar la coalició entre CiU i  el PP. Al següent gràfic animat (punxeu al botó play a baix a l’esquerra) podreu veure com els diners recaptats en impostos van créixer molt poc els darrers dos anys del govern d’Independents-esquerra. Però s’incrementen de forma accelerada a partir de mitjans de l’any 2011, ja amb la dreta local al govern:

Aquesta pressió fiscal no significa més serveis ja que la gran part aniran a pagar interessos bancaris, que creixen un 150% des de que la dreta local mana al consistori. Aquest fort increment dels interessos és degut a la pèsima gestió que s’ha fet des de la regidoria d’Hisenda, en mans del Partit Popular. S’han demanat crèdits i renegociat amb els bancs d’una forma ruïnosa per a l’economia municipal.

En concret, les despeses financeres eren de 124.000 € l’any 2010 i no han parat de créixer des de l’any 2011 amb el govern de l’alcalde Joaquim Brustenga. El pressupost per l’any 2013 preveu destinar prop de 350.000€ en aquest concepte. I això és només el principi perquè el pla que es va presentar al govern central per tenir crèdit significa que el proper govern municipal quedarà lligat de mans degut als interessos que haurem de pagar.


Al gràfic superior es pot comprovar com les despeses financeres (pagaments d’interessos bancaris bàsicament) han arribat a un punt perillós amb el pressupost de 2013.

Ajuntament ric, ciutadans en crisi

impostos-esquenaPerò l’Ajuntament no esta en crisi. Incrementa els impostos i a canvi ofereix menys serveis al ciutadans o baixa la qualitat dels que encara manté. El problema és la gestió: CiU no té ni idea de com gestionar en crisi, només ho sap fer amb abundància i per això necessita més diners dels ciutadans. Però són els ciutadans els que estem en crisi. Amb la taxa d’atur més alta de la historia recent del poble, no és de rebut que el nostre Ajuntament ens colli d’aquesta forma a canvi de res. Davant d’aquesta situació el nostre vot al pressupost va ser negatiu al ple del 18 d’abril. No podem, com és evident, votar favorablement. I una abstenció per part nostra seria com voler amagar el cap, mirar cap a una altra banda i justificar de forma indirecta una gestió econòmica que està ensorrant el poble.

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *