Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Com pitjor, millor…

Publicat per el 20 novembre 2011 a Notícies | 0 comentaris

 

El que no diu l’auditoria… perquè no interessa al govern de dretes CiU-PP

Hem vist com la pepevergència que mana a l’Ajuntament ha presentat una mena d’auditoria sobre l’estat financer del consistori. Diem “mena” perquè aquest panflet no és més que un llistat de factures pendents de pagar. Un treball, per cert, poc rigorós. I s’ha fet només perquè l’actual equip de govern de CiU i PP justifiquin d’alguna manera quelcom que ja tothom sap al poble: la seva incapacitat de gestionar, mantenir i millorar uns serveis i unes infraestructures i equipaments que a 10 de juny tots els santaeulaliencs disfrutavem.

Segons l’alcalde el consistori està en “bancarrota” i amb uns deutes de 2,7 milions d’euros en concepte de factures per pagar. Només podem dir que això falta a la veritat. Bàsicament perquè en aquest llistat s’han barrejat tot tipus de coses. Una mena d’escudella on tot i cap. O un exercici de comptabilitat creativa, que és la forma elegant de dir que no tenen ni idea del que diuen:

En el deute a proveïdors i creditors de 2.713.792 € s’hi barregen:

– Factures amb data de factura i data d’entrada a l’Ajuntament anterior a 1 d’abril, que són les que haurien d’estar pagades s’hagués acomplert escrupolosament els terminis normals de pagament.

– Factures amb data de factura i data d’entrada a l’Ajuntament anterior al 10 de juny que, efectivament es devien però que encara no s’havien d’haver pagat.

Tenim un govern que en comptes de buscar solucions només pensa en com perpetuar-se al poder

– Factures amb data anterior a 10 de juny, que encara no havien arribat a l’Ajuntament abans de fer el traspàs de govern.

– També hem detectat algunes factures amb data de factura posterior a 10 de juny.

– També s’hi ha afegit l’import de les subvencions a entitats atorgats definitivament per l’Ajuntament a finals de maig.

– Finalment hi ha factures que van lligades a subvencions o quotes urbanístiques pendents de cobrament.

Però és que per a més escarni, el govern oblida d’indicar els ingressos previstos i que han d’ajudar a rebaixar el deute pendent:

Els ingressos pendents de cobrament a data 11 de juny són d’uns 2.100.000 €.
Les subvencions acordades amb la Generalitat i pendents de cobrament el 2011 pugen uns 650.000 € que s’han de reclamar i cobrar durant 2011.
Els ingressos previstos que tenia l’Ajuntament entre 11 de juny i 31 de desembre de 2011 pugen uns 3.800.000 €

Tothom pot entendre que si posem com a deute el que realment es deu, però també s’indica el que ha d’ingressar l’Ajuntament la situació no és ni de bon tros de “bancarrota” com afirma l’actual govern de dretes. L’únic que es necessita és voluntat i capacitat per tirar l’Ajuntament endavant. I buscar solucions als problemes, no pas exagerar-los.

Per això, per adelantar-se als problemes i solucionar-los, el govern d’Independents-esquerra i PSC, ara fa un any, va encarregar un pla econòmic a la Diputació, sense cap cost, que va realitzar l’empressa Faura-Casas i que, bàsicament, la recomenació que feia era de reduir la despesa o augmentar els ingressos entre un 2 i un 4 %. I amb aquesta línia estava treballant l’anterior govern.

Diuen que no hi han diners, però gasten més de 40.000 € en nous sous a regidors. Si l’alcalde diu que no hi podran fer res aquesta legislatura, perquè calen dos regidors a mitja jornada cobrant del diner públic?

Tenim un govern que en comptes de buscar solucions i il·lusionar els ciutadans amb propostes engrescadores i realistes, que n’hi ha, només pensa en com perpetuar-se al poder, criticant a tort i a dret sense cap fonament, fent el mínim esforç i justificant totes les seves mancances, debilitats, incapacitats, ignorància i prepotència amb la suposada mala gestió del govern anterior. Per això el que proposem des d’Independents-esquerra és que el govern rectifiqui i que demani l’ajuda que li calgui. Per treballar pel progrés de Santa Eulàlia sempre ens hi trobaran.

I les solucions que aporta la pepevergència local és imitar el seu germà gran de la Generalitat: retallar a tort i a dret. Deixar les entitats i associacions sense subvencions, canviar el sistema de recollida d’escombraries o carregar-se el bus municipal. De pas, si no queda ni rastre de l’obra de govern d’Independents-esquerra, millor que millor. Ja ho estem veient des de fa setmanes amb algunes de les seves accions sense criteri:

Diuen que no hi ha diners i gasten 10.000 euros en la bandera de la rotonda de la carretera.

Es gasten milers d’euros en canviar de lloc oficines municipals.

En sis mesos de govern no han pagat ni una factura.

En temps de crisi compren un terreny al costat del camp de futbol per 15.000 €.Però és que, a més, Santa Eulàlia és de lluny el municipi de la Vall del Tenes amb menor deute per habitant. Més baix que municipis veïns on governa Convergència i Unió:

Veure les dades aquí

• Segons dades publicades pel Ministerio de Economia y Hacienda, Santa Euàlia de Ronçana és el municipi de la Vall del Tenes amb menys deute als bancs a llarg termini per habitant

• Santa Eulàlia de Ronçana també és el poble de la Vall del Tenes amb impostos més baixos

Primer cal dir que en els 5.956.715 € de deute per préstecs bancaris a llarg termini s’hi ha inclòs una pòlissa de crèdit de 650.000 € que de cap manera és crèdit a llarg termini.

Segons dades del Ministerio d’Economia y Hacienda, Santa Eulàlia devia a finals de 2010 en prèstecs a llarg termini 5.453.000 €, cosa que suposa 818 € per habitant, mentre que Lliçà d’Amunt devia 14.273.000 € (1.034 € per habitant), Lliçà de Vall 5.800.000 € (938 € per habitant) i Bigues i Riells 7.039.000 € (859 € per habitant). A data 10 de juny encara havíem reduït més el deute i, per tant, som el poble de la Vall del Tenes que devem menys diners als bancs, tant en valors absoluts com en euros per habitant. I això que segur que l’Ajuntament és el poble de tota la Vall del Tenes que ha creat i a millorat més serveis i ha construït més equipaments i infraestructures (Biblioteca, Cap, Escola de primària, dues escoles bressol, millora d’equipaments esportius, sanejament, aigua potable, enllumenat, millora de vials, …)

Però això és el que tenim. Un govern que fa del lament la seva forma d’actuar. Només subratllen i amplifiquen les dades del deute per fer-ne una visió catastròfica, provocant crispació i malestar als ciutadans i sabent amb tota seguretat que la mateixa situació econòmica de l’ajuntament es redreçarà pel seu natural, sense haver-hi de fer gaires esforços. Serà aleshores quan, amb la mateixa teatralitat i gestualitat, podran dir al poble que són ells els que han posat a to la pretesa “bancarrota” actual.

Nota de premsa d’Independents-esquerra

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *