Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Convergència tanca l’escola bressol del Rieral

Publicat per el 4 juny 2012 a Notícies | 7 comments

 

El govern municipal ha decidir tancar l’escola bressol la Font del Rieral. És el regal que fan al poble per celebrar el primer aniversari del govern de dretes. En un comunicat llegit davant de les càmeres de Canal Set, la regidora d’ensenyament, Isabel Valls, justifica la mesura pel baix número de pre-inscripcions d’educació infantil. Amb les dades actuals, les famílies que opten a una plaça bressol al poble són menys de 100, suficients per mantenir oberta una de les escoles, però no les dues.

 

És raonable voler treure el màxim profit dels equipaments i fer-los servir al màxim de la seva capacitat. El que ja no ens sembla tant lògic és l’elecció de quina serà l’escola que ha de tancar. I diem tancar perquè la regidora convergent i els periodistes de Canal Set ja han cuidat molt de no fer servir aquesta paraula i substituir-la per “agrupar”.

El govern de dretes s’ha decidit per l’escola l’Alzina, a la Sagrera, amb l’argument de que es troba en un eix educatiu molt potent al costat de l’escola la Sagrera i l’IES. Arguments que també es podien fer servir per mantenir l’escola del Rieral, amb l’escola Ronçana i l’escola de música de la Vall del Tenes molt a prop. La poca força dels arguments per prendre aquesta decisió la teniu a la següent notícia, apareguda el 8 de juny a Catalunya Informació:Creiem que aquí ha primat una decisió política. L’escola l’Alzina la va començar a construir el darrer govern convergent i la Font del Rieral es va fer al govern d’Independents-esquerra. Assistim a un nou episodi de voler esborrar la feina feta en els darrers vuit anys. Van començar amb el bus urbà, fa uns dies ja ens han anunciat que desapareixerà el servei de recollida “porta a porta” i ara tanquen l’escola bressol la Font del Rieral. Sort que les pedres no es poden treure, que si no desmuntarien totxo a totxo la biblioteca perquè tampoc en quedés rastre. Tenen una agenda oculta que van destapant a poc a poc. Encara les faran més grosses!

Però, quins arguments creiem que hi ha per decantar-se pel centre educatiu del Rieral? Aquests:

 

Eficiència econòmica: l’escola del Rieral és més eficient des del punt de vista ambiental.-Singularitat de l’edifici: es coneix arreu i que venen de lluny per veure’l. Fins i tot l’ex-conseller d’Ensenyament Ernest Maragall va dir d’ella que era referent de com havien de fer-se les coses a Catalunya.

– Singularitat del projecte pedagògicque fa que Santa Eulàlia guanyi fama i bon nom a aquests nivells, fins el punt que hi infants d’altres pobles que volen venir a aquesta escola.- Millor aparcamental Rieral i més bones comunicacions amb transport públic.

L’entorn: els menuts tenen el riu a prop per anar-hi i tenir vivències més àmplies de coneixement del medi natural.

– Fins i tot es pot treure profit econòmic fent-hi visites guiades per a mestres, cursos, etc.

Aquests i d’altres arguments li hem presentat a la regidora Valls, que per resposta mirava al sostre. Com si tot allò no anés amb ella. És una prova més de la mediocritat del govern CiU-PP. Un govern que ha rebut una aportació extra de 150.000 € des de Madrid i que enlloc de destinar-los a millorar la situació del poble, han preferit dedicar-los a pagar als bancs.


 Les famílies i treballadors afectats pel tancament de l’escola han creat un correu electrònic on us podeu posar en contacte amb ells: vidaalafont@gmail.com. També podeu visitar la seva pàgina web a http://lafontdelrieral.blogspot.com.es/

7 Comentaris

 1. Mireu, no es tracta de dir que una ha de quedar-se oberta i l’altra no. No és això el que volem dir. El que pensem és que els arguments que fa servir el govern per tancar la del Rieral també es poden aplicar a l’Alzina. I per tant, els arguments per deixar oberta la de la Sagrera també es poden fer servir per mantenir oberta la Font del Rieral. En resum: que els arguments de la regidora no s’aguanten i pensem que han de deixar-se les coses com està.
  Més coses: és aquest govern de CiU i el PP el que ha incrementat la quota mensual en un 5% a les famílies de Santa Eulàlia i les ha rebaixat en un 13% als que viuen fora del poble. Pere tant, qui està fent demagògia amb aquest tema? L’alcalde Brustenga està subvencionant amb diners de Santa Eulàlia places a nens i nenes de municipis veïns. Aquesta és la realitat.
  I tornem sobre el mateix: tenir un model o un altre de línia pedagògica NO FA MÉS CARA UNA ESCOLA. El cost de cada infant és el mateix tant si s’expliquen cols com si s’expliquen naps. Podeu estar més o menys d’acord amb aquesta línia educativa, però això no és un argument vàlid per dir que una escola és elitista.
  Finalment, com voleu que trobem solucions tots junts? Com a grup polític ens van assabentar del tancament de l’escola per les notícies de Canal Set. I els temes importants es presenten al ple de forma urgent. El pla d’estalvi per rebre el préstec de Mariano Rajoy es va entregar als nostres regidors quan ja havia començat el ple. Amb actituds com aquestes per part del govern, penses que realment podem ajudar gaire?

 2. D’acord amb el que es diu més a dalt. Perquè no us deixeu de demagógia i busquem solucions?
  En el vostre escrit (no busqueu gaire…unes paràgrafs més a dalt!!!) dieu: “El que ja no ens sembla tant lògic és l’elecció de quina serà l’escola que ha de tancar.” Afegiu… “El govern de dretes s’ha decidit per l’escola l’Alzina, a la Sagrera, amb l’argument de que es troba en un eix educatiu molt potent al costat de l’escola la Sagrera i l’IES. Arguments que també es podien fer servir per mantenir l’escola del Rieral”. NO ESTEU DIENT QUE NO US SEMBLA TAN LÒGIC QUE SIGUI AQUESTA I NO SIGUI L’ALTRA LA QUE ES TANQUI???”
  Estic d’acord amb el que es diu anteriorment. PERQUÈ ELS VEÏNS DE STA. EULÀLIA HEM DE DESTINAR PART DELS NOSTRES DINERS A LES PLACES DE NENS D’ALTRES POBLES? Algú no s’ha assebentat de la situació económica en la que estem??? Poder una bona proposta que podríeu fer com a oposició és que el govern actual no destini diners a gent que no contribueixi al poble. En tot cas les quotes per aquesta gent haurien de ser assumides per ells. QUE EN PENSEU VOSALTRES DES DEL VOSTRE PARTIT???
  I referent a aquesta pedagogía Waldorf, no la conec gaire, però llegint una mica per internet veig que totes les escoles són privades. No ANEM DE HIPPIES PROGRES QUAN EL QUQE VOLEM ÉS UNA EDUCACIÓ ELITISTA A COSTA DELS ALTRES!!!

  PROU RETALLADES!!! PERÒ SIGUEM LÓGICS!!!

 3. De cap manera volem fomentar una guerra a veure quina escola s’ha de tancar. Simplement: no s’ha de tancar cap d’elles. Donem raons per mantenir oberta la Font del Rieral. Però no pas en contra de l’Alzina. Nosaltres hem posat en funcionament totes dues i nosaltres volem que totes dues continuïn la seva tasca educativa.
  Sobre el model de cada centre podem estar parlant hores i hores. És bo que les famílies puguin tenir una oferta no tant uniforme, sense desmerèixer cap dels dos projectes educatius. Tenir un o l’altre no les fa ni més cares ni més barates. Ni més bones ni més dolentes.
  Creiem que la crisi actual ens hauria d’ensenyar que basem la nostra economia en quelcom tant fràgil com les coses material. I no se li dóna la mateixa importància a allò tant important: crear valors, fomentar l’educació i fer ciutadans millor preparats pel futur. En aquest sentit, els governs de dretes del poble i del país duen a terme una política de destrucció massiva del sistema educatiu públic. Estem minant els fonaments que han de sustentar la societat del futur, la que viuran els nostres fills i filles. I amuntegar-los de qualsevol manera en una escola bressol (sigui una o l’altre) no creiem que sigui la millor manera de fer-los créixer. Tant fàcil i tant difícil alhora.

 4. La proposta crec que hauria de ser què es pot fer per no tancar l’escola bressol del Rieral, no pas buscar un enfrontament entre les escoles bressol.
  Els motius que porten a una família a triar escola bressol poden ser innombrables. Personalment vem triar l’Alzina perque ens va generar molta més confiança el seu projecte educatiu. I això no em motiva a desitjar que tanquin la Font del Rieral. Crec que això s’ha de respectar i no pas proposar que tanquin l’altre. Esteu perdent de vista que són infants i no mercaderies!
  D’altra banda, la financiació d’una escola bressol surt de tres parts més o menys proporcionals: generalitat, ajuntament i famílies. No sé si estic d’acord en què l’ajuntament del meu poble subvencioni l’educació d’alumnes d’altres poblacions. És possible que si aquests diners que destina l’ajuntament se’ls estalviés i corréssin a càrrec de les famílies que, lliurement, trien una escola bressol del nostre poble, les dues escoles bressol podrien romandre obertes.
  Com a català vull que els recursos dels catalans ens els gestionem nosaltres mateixos. Com a ronçanenc, definitivament, també!

  PS: tinc entès que la Font del Rieral “simpatitza” amb la pedagogia Waldorf. O com a mínim, en parlen obertament al seu blog. Aquesta manera d’entendre l’educació, se’ns dubte molt interessant, només s’utiltza en escoles privades no concertades (a Ripollet hi ha un projecte pilot amb una escola pública, és cert!). En aquestes escoles els pares paguen entre 400 i 600 € mensuals per l’educació dels seus fills. Com pot ser que, amb les desenes d’anys que fa que existeix aquesta pedagogia, cap govern català, sigui del color que sigui, s’ha atrevit a apostar per ella?
  Els diners de Santa Eulàlia s’han de destinar a implementar una pedagogia tan elitista?

 5. Estic al·lucinant, no m’ho puc creure. Només fa tres anys, com a ciutadans, apostem per la construcció d’una nova escola bressol per tal de donar cabuda a l’educació dels nostres infants, que a fi de comptes son el futur del nostre poble i ara ens la treuen però el més fort és la manera en com ens la treuen!.
  Jo no tinc cap vinculació amb aquesta escola però visc a Santa Eulàlia, en sóc ciutadà i considero aquesta EB, com la EB l’Alzina i com la resta d’equipaments del municipi, part del nostre patrimoni.
  IMPORTANT: Escoltant la noticia a Catalunya Informació queda ben clar que el motiu NO és econòmic. Segons declara el “nostre” alcalde el tancament be donat perquè el nombre de places disponibles és més gran que el nombre d’inscripcions.
  Això si que fa riure!!!!!!. Només cal tenir els ulls a la cara per veure que el nostre poble creix dia a dia i les seves necessitats augmenten. Per governar cal tenir visió de futur pel poble i pensar amb el cap i no amb la butxaca. I si el proper curs el nombre d’inscripcions és major que el de places? Construiran altre Escola Bressol, només per posar-se medalles i que pagui el poble?.
  Optimitzar recursos no és massificar l’altre escola bressol. Amb això l’únic que aconseguiran és perjudicar el seu bon sistema educatiu. Optimitzar recursos és aprofitar al màxim els equipaments que tenim en lloc de tancar-los, treure’n profit. Si des de la regidoria d’ensenyament no tenen idees, que parlin amb els pares dels infants i escoltin la veu del poble, que crec que els serà molt profitós.
  Diu l’alcalde que amb una sola escolta es cobreix la demanda existent però el que no diu és que hi ha famílies d’altres municipis que han triat portar als seus fills aquí i els deixen sense plaça doncs les pre-inscripcions ja estan tancades. Això, des del meu punt de vista demostra dues coses: la primera és que gaudim d’un ensenyament infantil privilegiat i de qualitat que ens volen treure (per tancar una escola i per massificar una altre) i la segona és que tenim un equip de govern que no coneix la importància de l’educació i que no sap que l’aprenentatge des del naixement fins als tres anys son els pilars de la formació de les persones.
  En quan als equipaments, en un poble de les dimensions del nostre i sense transport públic (per cert) tant és que estiguin aquí com allà doncs igualment es necessari tenir vehicle, per tant aquesta excusa no val.
  Per últim… senyors, el trauma no el feu només als professionals que es queden sense feina sinó a tot un poble que majoritàriament us va votar i al que esteu decebent cada dia més, però el resultat i el càstig el veureu a les urnes.
  Realment n’hi ha per llogar-hi cadires.
  Valgui el meu reconeixement personal a l’escola Bressol l’Alzina (abans escola Bressol Santa Eulàlia) que amb la seva estimació i qualitat educativa van fer de la infantesa de les meves filles els seu millor i entranyable record, quelcom inoblidable i van ser participes de que avui siguin les persones meravelloses que són. Moltes gràcies de tot cor, perquè això no es paga amb diners.

 6. Primer de tot dir-vos que parlo des de l’educació (aquesta que ens volen treure), el respecte (aquest que molts no tenen) i la total objectivitat (que no vull fer demagògia).
  No entenc perquè davant de la pèssima situació per la que travessa aquest país s’actua amb l’egoisme, la prepotència i l’ànsia de poder i d’avarícia, que és un dels pecats capitals i tenint en conte les tendències religioses de qui mana, hauria d’anar en contra d’aquest govern.
  No entenc perquè encaparrar-se en desfer allò que al poble li ha costat diners, esforç, treball i lluita; sigui qui sigui el govern que ho hagi portat a terme. Recordem que el poble… és del poble!.
  No entenc perquè al ciutadà, que us ha posat on sou, se li nega el dret del transport, de l’ensenyament, de la sanitat…

  Però sobre tot no entenc perquè nosaltres, EL POBLE, callem i ens deixem enganyar. No entenc perquè deixem que destrueixin allò pel que hem lluitat. No entenc perquè consentim aquesta opressió. Recordem que el futur dels nens és el present on viuen.

  DESPERTEM, nosaltres no som idiotes. Qui als ha posat al poder també els pot treure.
  El coneixement és poder i l’ensenyament la millor arma contra la política, per això ens ho volen treure. Si ensenyem als nenes no haurem de castigar als homes. El poble és il·lusió, per això ens el canvien i si no respecten el que hem aconseguit es que no respecten al poble, no ens respecten a nosaltres.
  Un poble pot tenir pedres, pistoles o armes; però tot i així, si no te llibres està totalment desarmat.

  No es tracta de fer partidisme, més aviat de fer pinya davant dels problemes i l’adversitat i de buscar solucions coherents. Només així serem realment un poble. O es que només fem pinya per la festa major i la disbauxa?. Si és així, amb mi que no comptin.

 7. On hem arribat ? Què ens està passant ? Anunciar el tancament d’una escola bressol de molta qualitat per motius econòmics pel Canal Set lluint un collaret de perles ho trobo insultant.
  I ara tornarem a tenir els carrers plens de contenidors, brutiíca, males olors quan sabem que l’actual mètode de recollida ha tingut molt d’èxit ? I també per motius econòmics. Porta a porta la pasta. Jo no entenc que els polítics actuals amb el seu estatus econòmic no es retallin el sou i haguem de pagar-ho tot els ciutadans. No hi ha dret

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *