Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

El govern CiU-PP ofega els veïns amb un increment de la contribució d’un 9%, més del doble que l’IPC

Publicat per el 1 novembre 2012 a Notícies | 1 comentari

 

El govern CiU-PP ha aprovat una pujada de l’IBI (Impost de Bens Immobles) del 8,9 % pel proper any. Aquest és el segon any que la dreta local incrementa aquest impost molt per sobre de l’IPC anual. La pujada podria ser encara més gran ja que depèn de la dada oficial de l’IPC quan finalitzi 2012. Amb dades de setembre, els preus es van encarir al conjunt de l’Estat un 3,9%. A aquest percentatge s’ha d’afegir un 5 % més de pujada, decidida per voluntat pròpia pel govern de l’alcalde Joaquim Brustenga.

140 € de pujada en dos anys

Com afectarà aquesta pujada a la butxaca dels contribuents? Fem números. A Santa Eulàlia hi ha aproximadament 3.200 habitatges obligats al pagament de l’IBI. En dos anys de govern de CiU i PP l’impost s’ha incrementat en 137 € per vivenda. O el que és el mateix, cada veí pagarà mensualment l’any 2013 un 11,5% més.

Com es veu al gràfic inferior, l’increment d’aquest impost s’ha disparat des de que Convergència i Unió gestiona el consistori de la ma del Partit Popular. L’any 2011 amb el darrer govern d’Independents-esquerra i PSC aquest impost va créixer un 2,5%. Un any després el partit de dóna suport a Brustenga va obligar a incrementar l’impost en un 10%. Ara les previsions per l’any 2013 es tornar a carregar als veïns un increment similar.

* Les dades de l’IPC corresponen al mes de setembre de 2012

Les escombraries també

El ple del 30 d’octubre també va aprovar amb els vots favorables de CiU i PP un increment del rebut de les escombraries. Aquest servei puja prop del 2%. La xifra pot semblar ridícula perquè a efectes pràctics són prop de 3 € anuals. Però resulta curiós que el govern incrementi aquest impost quan vol canviar el sistema de recollida perquè diu que l’actual és massa car. És a dir, posa potes enlaire tot el sistema per un que diu (equivocant-se) que serà més barat, però que vindrà acompanyat d’un increment en el rebut que paguem els veïns. No serà que al final no serà tant barat i ja comencen a curar-se en salut? Ja podem avançar que en els propers anys veurem pujades encara més importants per aquest concepte. Pagarem més per un servei de pitjor qualitat.

Al següent enllaç podeu consultar el document oficial amb tots els impostos, taxes i preus públics que aplicarà l’Ajuntament:

Tots els impostos municipals pel 2013

1 Comentari

  1. No acabo d’entendre com ens poden pujar l’impost d’escombraries quan volen contractar un sistema, demostrat ineficaç, que serà més barat per l’ajuntament. On aniran a parar aquests ingressos extres ?
    A pagar interessos o serveis socials ?
    Jo tremolo al pensar que a les properes eleccions al Parlament CIU tingui majoria absluta. Res d’independència i carta blanca per retallar a dojo… Quina por !!

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *