Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

El govern de dretes rebutja una moció de suport a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

Publicat per el 21 juliol 2013 a Notícies | 0 comentaris

 

dacio_en_pagament

La moció presentada per Independents-esquerra al ple municipal de l’11 de juliol i no es va aprovar ja que els regidors de CiU i el del Partit Popular van votar-hi en contra. La resta de forces polítiques van donar el seu vot favorable, però no va ser suficient degut a la majoria absoluta de la que disposa el govern de dretes de Santa Eulàlia.

La moció insta al govern municipal ha prendre una sèrie de mesures concretes per ajudar a les famílies que tenen un risc evident de perdre el seu habitatge per no poder fer front a la hipoteca. Tot i que és una problemàtica i una legislació estatal, creiem que des de l’Ajuntament es poden dur a terme una sèrie de mesures que resumim en tres punts:

  • Estudiar les mesures a emprendre a nivell municipal per paralitzar els desnonaments, creant una comissió mixta en què participin representants del ple municipal i de les associacions d’afectats, veïnals i altres organitzacions socials coneixedores de la problemàtica, així com els tècnics municipals necessaris. L’objectiu principal d’aquesta comissió serà buscar alternatives que evitin els desnonaments per motius econòmics. En els casos que no sigui possible, garantir el reallotjament digne de les famílies afectades.
  • Actualitzar el cens d’habitatges desocupats del municipi, que inclogui també aquelles promocions d’habitatge desocupat o inacabat, en mans de les entitats financeres o de les promotores immobiliàries.
  • Mediar amb les entitats financeres perquè facilitin mantenir-se en el seu habitatge actual, mitjançant un arrendament a la família expropiada, vetllant perquè en cap cas el lloguer superi el 30% dels ingressos familiars.
  • En cas d’efectuar-se el desnonament, establir un protocol d’actuació d’urgència per tal de trobar solucions per als casos de famílies desnonades, a través d’habitatges de lloguer, d’acord amb les possibilitats econòmiques de les persones afectades.

Ni Convergència i Unió ni el Partit Popular han volgut assumir cap d’aquests compromisos concrets. En canvi volien substituir-los per una declaració genèrica totalment buida de contingut: “Donar suport a la recentment creada “Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Vall del Tenes” i treballar-hi conjuntament en benefici d’aquelles persones que en puguin resultar afectades.” 

En un poble on ja hi ha 14 famílies en risc de ser desnonades no podem permetre que el govern municipal amagui el cap i fugi de les seves responsabilitats. Com a administració més propera als ciutadans tenim unes obligacions legals, però també ètiques i morals que no es poden amagar darrera de paraules que no es tradueixen en fets concrets que ajudin als veïns i veïnes.

Al següent enllaç podeu llegir la moció sencera que la dreta local no va voler assumir com a seva:

Moció Dació en Pagament

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *