Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

El poble de Santa Eulàlia de Ronçana declarat territori català lliure i sobirà

Publicat per el 4 octubre 2012 a Notícies | 0 comentaris

 

El ple d l’Ajuntament ha aprovat la declaració, presentada per Independents-esquerra, amb el vot favorable dels nostres tres regidors i dels sis de Convergència i Unió. PSC, Iniciativa i el Partit Popular s’han abstingut. D’aquesta forma, Santa Eulàlia és un dels primers municipis del Vallès Oriental en aprovar aquesta declaració.

La moció s’enviarà al President de la Generalitat, al Parlament català, a les institucions espanyoles i europees i al Secretari General de les Nacions Unides, entre d’altres.

El text és la continuació lògica de la consulta popular celebrada al nostre poble el 13 de novembre de 2009. Amb una participació del 20% dels veïns i veïnes majors d’edat, més del 93% van votar a favor de la independència de Catalunya. La moció fonamenta aquesta petició en diferents arguments polítics, culturals, històrics i econòmics. Recorda, per exemple, que l’espoli fiscal a Catalunya suposa 16.000 milions d’euros anuals.

La moció aprovada al ple del 27 de setembre també s’insta al Parlament de Catalunya a declarat que el Principat és, i ha de ser per dret, Estat lliure i Independent en igualtat de drets i obligacions que els demés estats independents del món.

Al següent enllaç podeu llegir i/o descarregar el text íntegre de la moció:

Moció per la declaració d’independència de Catalunya
 
 
Temes relacionats:

Marxa de torxes per la independència a Santa Eulàlia de Ronçana

L’11 de setembre marxem sobre Barcelona: Catalunya nou estat d’Europa

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *