Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

El “porta a porta” ja és una realitat

Publicat per el 18 novembre 2018 a Notícies | 0 comentaris

Primera recollida el 15 de novembre (imatge: Ajuntament de Santa Eulàlia)

Des del 15 de novembre, el sistema de recollida d’escombraries “porta a porta” ja és una realitat al poble. La nova gestió de les deixalles implica la desaparició dels contenidors dels carrers i el repartiment de cubells a totes les llars. En concret, des del local de l’Apindep Ronçana, s’han entregat més de 2.300 kits. Consten d’un cubell vermell per dipositar el paper, el cartró, la resta, el vidre i els envasos i dos marrons: un per separar la matèria orgànica a casa i l’altra per deixar la bossa a la porta de casa.

El porta a porta torna a Santa Eulàlia després què l’any 2012 el govern municipal (CiU-PP) va decidir sense cap tipus de consens suspendre’l i tornar a posar contenidors als carrers. En el període 2006-12 del primer “porta a porta”, el nostre poble va assolir quotes de reciclatge superiors al 75%. Aquest percentatge va caure en picat amb la re-implantació dels contenidors. En aquest sentit, Francesc Girò, de l’agència catalana de residus, afirma que “mai hagués hagut de desaparèixer el porta a porta perquè la recollida selectiva “han anat empitjorant” des que es van tornar a posar els contenidors als carrers l’any 2012″.

Havíem estat un poble pioner
amb un 82% de reciclatge.
Ara hi tornem!

Girò també considera que el sistema permet percentatges de separació selectiva que poden arribar al 80% de les deixalles que es generen al poble. Això, a més dels beneficis mediambientals, també suposa “contenir la despesa”. Recordem que l’any 2013 el preu de cada tona d’escombraries enviada a l’abocador era de 12,4 € i per l’any 2020 pujarà a 47,1 €/tona.

Independents-esquerra va impulsar des del govern municipal el primer “porta a porta” l’any 2006 i hem fet d’aquest tema un dels nostres primers objectius, també des de l’oposició. No podem sentir-nos més orgullosos de tornar a gestionar de forma responsable les deixalles que generem. Alhora que acomplim el mandat popular que a finals de 2017 va decidir amb un 78% dels vots de la consulta popular que el millor sistema és el que ara comença a funcionar de nou.

Com funciona el porta a porta

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *