Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

El POUM del govern de dretes només genera crítiques entre els veïns que assisteixen a la seva presentació pública

Publicat per el 18 novembre 2012 a Notícies | 0 comentaris

 

L’avanç del Pla d’Ordenació Urbana (POUM) genera més dubtes i crítiques que elogis. La presentació pública s’ha fet dissabte dia 17 a la biblioteca amb la presència de l’alcalde i del tècnic redactor de l’empresa Interlans. Les explicacions i les propostes que s’han vist als plànols han generat nombroses intervencions per part del públic, que ha criticat molts aspectes del pla urbanístic.

Els veïns han mostrat els seus dubtes sobre temes que els tècnics que han elaborat el POUM no resolen o si ho fan és de forma matussera i poc treballada. Tant que en certs moments el representant de l’empresa Interlans i l’alcalde no van saber donar explicacions convincents. A tall d’exemple alguns dels punts que no queden clars als veïns:

>> Es proposa desviar l’actual carretera del Rieral i fer-la passar entre Sant Cristòfol i Can Juli-Can Marquès. Una proposta que no resol l’accés al municipi i que serveix només per canalitzar el trànsit de camions dels polígons industrial de Bigues i Santa Eulàlia. Així, en lloc de donar una solució, els tècnics traslladen el problema d’un barri a un altre:

 

>> Preveuen un increment de població al sector de Can Naps (davant de l’escola la Sagrera), però no proposen cap alternativa viària al trànsit de vehicles que suposarà l’increment de població.
 
>> No han escoltat la queixa dels propietaris de la zona de Ca l’Uñó (les primeres cases venint de Bigues). Demanen respectar al màxim la zona agrícola i allunyar la zona industrial de les cases. L’avanç del POUM preveu just tot el contrari: més industria i més a prop de la zona urbana:

 

>> El desdoblament de la carretera dibuixat per Interlans passarà paral·lel a l’actual, però trinxant la plana agrícola que hi ha entre l’actual carretera i el riu a l’alçada de Can Barbany. “Heu fet un bonic camí fluvial per passejar-hi i ara hi posareu una carretera al costat, això no té sentit”, va raonar un dels assistents.
 
>> A l’informe s’afirma que es volen potenciar les dues centralitats del poble: el Rieral i la Sagrera, però a l’hora de la veritat es creen noves zones urbanes al barri de la Primavera, per exemple.

Entre les novetats cal destacar que el govern preveu expropiar a preu de terreny agrícola tota la zona que hi ha entre Can Juli i Can Marquès fins al límit municipal amb Lliçà d’Amunt. Per aquí han dibuixat l’alternativa a la carretera. Després vendran els terrenys a preu de sòl edificable i amb els beneficis que se n’obtinguin finançaran les obres pendents del pla de millora del riu, com ara la bassa de laminació que ha de fer-se a la Campinya.

A esquenes del poble

Un altre crítica és la manca d’informació i participació que han tingut les forces polítiques i tots els ciutadans de Santa Eulàlia. El plat cuinat pel govern de dretes haurà de passar per l’examen dels veïns després que els partits de l’oposició hem presentat una al·legació conjunta al sistema de (no)participació per fer l’avanç del POUM. A l’escrit presentat a l’Ajuntament afirmem que “la participació ciutadana és la garantia d’una correcta, justa i democràtica aplicació de la llei d’Urbanisme, cercant una actitud activa dels ciutadans en la decisions de transformació del territori.” Les tres formacions polítiques a l’oposició “considerem que amb les modificacions introduïdes a l’avanç de POUM presentat no s’acompleixen cap dels principis bàsics mencionats perquè s’ha sostret als ciutadans de Santa Eulàlia el dret de participació en la fase prèvia de pressa de decisions.”

Expropiaran tots els terrenys lliures
a Sant Cristòfol per pagar les obres del riu

 

Independents-esquerra, PSC e Iniciativa també plantegen al seu escrit altres dubtes sobre el planejament previst. En concret els que fan referència a la inundabilitat dels barris del Tenes, la reserva de terreny per fer-hi habitatge social, el traçat de l’eix del Tenes i del Quart Cinturó, la manca de solucions a les activitats industrials irregulars, etc. Davant la pressió popular i política, l’alcalde Joaquim Brustenga s’ha vist obligat a ampliar en un mes el termini de presentació d’al·legacions al POUM. Es poden fer a títol personal i només teniu que presentar una instància a l’Ajuntament exposant les vostres al·legacions, queixes o suggeriments.

Al següent enllaç podeu llegir íntegrament l’escrit presentat per l’oposició:

Al·legacions de l’oposició al POUM de CiU-PP
 
 
 
Temes relacionats:

L’Alcalde de Santa Eulàlia s’inventa un nou Pla Urbanistic sense tenir en compte l’opinió dels veïns

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *