Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

El “quart cinturó” del gas fereix el Vallès

 

Inversions que no serveixen de res: l’aeroport de Castelló o de Ciudad Real, les línies d’AVE sense passatgers o les autopistes de peatge de Madrid, que ningú fa servir i que ara volen rescatar a canvi de pujar els peatges a Catalunya. I al Vallès i d’altres comarques catalanes també tenim la nostra obra faraònica: el gasoducte que va de Viladecavalls al Vallès Occidental a Hostalric a la Selva. Una obra que ha costat centenars de milions d’euros i que no tindrà utilitat.

El motiu és que es va començar a construir per formar part d’una xarxa per portar gas del nord d’Àfrica a Europa. Però el tram de l’Estat Espanyol quedarà sense continuïtat perquè França ha decidit que connectarà amb la península Ibèrica a través del País Basc i no pel Pirineu català.

Entre tot aquest despropòsit tenim un munt de màquines arrasant el terreny per on passen: camps, vinyes, plantacions d’arbres fruiters, boscos sencers. Per denunciar aquesta situació i als seus responsables, Independents-esquerra ha presentat una moció al ple municipal de Santa Eulàlia de Ronçana. Creiem que  “el cost d’aquest gasoducte no ha de recaure sobre els pressupostos públics ni sobre els usuaris d’aquest recurs energètic, sinó sobre els responsables personals de l’aprovació d’un projecte interestatal que no disposa dels acords necessaris per la seva construcció”. Per tot això, junt amb d’altres entitats de tot el país es demana ” la creació d’una comissió estatal amb representants del Vallès amb l’objectiu d’avaluar la correcta reposició física i vegetal del territori afectat”.

La moció ha vist la llum a diferents pobles de les comarques afectades. No serà el cas de Santa Eulàlia. Al ple del 29 de maig de 2012 aquest escrit no va prosperar ja que Convergència i Unió i el Partit Popular hi van votar en contra. De la mateixa forma que tampoc es va aprovar per culpa de la majoria de dretes de l’Ajuntament una moció on es demana la nul·litat de l’expedient del Quart Cinturó. Us podeu imaginar l’impacte que suposa aquesta autopista ja que el traçat del gasoducte és pràcticament calcat al que seguirà el Quart Cinturó. Si han destrossat tot això per una canonada, que no faran quan vulguin fer una carretera de sis carrils.

Podeu consultar les dues mocions rebutjades per la dreta local als següents enllaços:

Moció Gasoducte

Moció Quart Cinturó