Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

El Tribunal Superior de Justícia condemna l’Ajuntament per l’acomiadament improcedent del president del comitè d’empresa

Publicat per el 29 octubre 2012 a Notícies | 0 comentaris

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat l’Ajuntament de Santa Eulàlia per l’acomiadament improcedent de l’anterior arquitecte municipal que, a més, era el president del comitè d’empresa del consistori. La sentència confirma una d’anterior del jutjat social on es requereix a l’Ajuntament a readmetre a la persona acomiadada o a indemnitzar-la amb més de 22.000 €.

El fets es remunten a l’octubre de 2011 quan el govern de l’alcalde Joaquim Brustenga va crear la plaça d’arquitecte municipal i acte seguit la va amortitzar. És a dir, la va suprimir del catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament. D’aquesta forma deixava al carrer a l’arquitecte que tot i no ocupar cap plaça de funcionari, treballava de forma contínua pel consistori.

El jutge afirma que l’amortització es refereix a la nova plaça creada, però en cap cas pot afectar a la que ja ocupava l’arquitecte. I recorda que aquest tipus d’actuacions no es poden raonar en “la pura arbitrarietat”, tot dubtant de les raons d’organització interna amb les que el govern de CiU i PP es va justificar.

A més de la readmissió o indemnització a l’empleat municipal, el jutge ordena a l’Ajuntament el pagament dels salaris no percebuts des del moment de l’acomiadament i al pagament íntegre de les costes processals.

El govern no s’entera

Al ple municipal del 27 de novembre, el nostre grup es va interessar per les conseqüències que aquest acomiadament podia tenir. El regidor d’Hisenda, Francesc Montes (PP) va demostrar la manca de realisme en la que viu el govern de dretes. Com recull l’acta d’aquell ple, Montes va contestar que l’acomiadament no tindria cap risc per al consistori. Fins i tot es va atrevir a dir que la possibilitat d’una demanda per part de l’afectat eren “eventualitats i les possibilitats sempre hi eren”.

Ara, aquesta forma de governar d’esquenes a la realitat costarà milers d’euros a tots els veïns i veïnes de Santa Eulàlia de Ronçana.

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *