Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Els contenidors d’escombraries costaran 30.000 € més del previst

Publicat per el 19 maig 2013 a Notícies | 0 comentaris

 

brossa

Els contenidors d’escombraries comencen a sortir cars a l’economia municipal. La manca de rigor amb la que el govern de dretes (CiU i PP) han actuat en aquest tema està donant la raó a totes les veus que advertien del greu error de canviar el porta a porta pel vell sistema de contenidors als carrers.

Les primeres dades de recollida amb el canvi ja van demostrar una davallada del 40% en el volum de material reciclat. I l’increment de la factura de l’abocador per l’Ajuntament, que ara ha de pagar prop de 1.500 € extres al mes. Però com que les desgràcies mai venen soles, ara l’alcalde Joaquim Brustenga ha hagut de signar una modificació del contracte amb l’empresa Urbaser per incrementar la periodicitat en la recollida de les saques d’esporga que els veïns deixem a la porta de casa. La broma sortirà per uns 10.000 € anuals. De seguir així les coses, la factura anual del servei d’escombraries pel consistori s’incrementarà en prop de 30.000 €.

Els números es poden presentar de moltes formes, però al final, dos i dos sumen quatre. Ens expliquem: el contracte amb Urbaser pel canvi a contenidor va ser de 387.000 € anuals. Amb les despeses extres, aquesta factura ja pujaria a 417.000 €. És a dir, pagarem més diners que el que ens hauria costat mantenir en porta a porta amb alguna de les altres tres empreses que van presentat oferta en aquest sentit.

Oferta mantenint el porta a porta:

CIRERA: 387.500 €

SAVOSA: 411.500 €

CESPA: 411.000 €

Però a més del cost econòmic, el resultat als carrers de Santa Eulàlia és més que evident. Contenidors de la fracció resta plens, escombraries escampades arreu, trastos en mig del carrer…. un nou èxit de la política de revenja del govern convergent, capficat en esborrar l’obra de govern d’Independents-esquerra.

Temes relacionats:

La recollida selectiva cau un 40%

La Generalitat qüestiona la supressió del porta a porta

IKEA a Santa Eulàlia

 

 

 

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *