Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Els nostres regidors s’abstindran a les votacions dels plens municipals de Santa Eulàlia

Publicat per el 18 juliol 2012 a Notícies | 0 comentaris

 

Els regidors i regidora d’Independents-esquerra a l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana s’abstindran a les votacions dels punts de l’ordre del dia dels propers plens municipals. La nostra protesta és simbòlica ja que CiU i el PP tenen majoria suficient per guanyar totes les votacions.

Però volem manifestar el nostre desacord amb el tracte que l’actual govern local té cap als membres de l’oposició i als ciutadans que manifesten el seu desacord amb les mesures que es prenen des de la corporació local. No podem recolzar de cap manera les coses que s’estan fent i la forma de fer-les.

El ple del 28 de juny va marcar un abans i un després de la relació del govern amb les forces polítiques i els veïns i veïnes. L’alcalde Joaquim Brustenga i els regidors que li donen suport no escolten les veus que demanen estudiar amb calma algunes propostes que afecten el futur de Santa Eulàlia com a poble.

No podem admetre la política de fets consumats i l’autoritarisme arcaic que s’ha instal·lat al govern municipal. CiU i el PP han rebutjat de forma sistemàtica les nostres propostes d’ajuda i col·laboració en temes importants. Només ens volen per acusar-nos injustament de ser els culpables de la situació econòmica del consistori. Som l’excusa que té el mal pagador per justificar-se davant de l’opinió pública.

Cartell adreçat al govern municipal a la manifestació ciutadana del 28 de juny de 2012

Hem reclamat estudiar alternatives a les darreres decisions preses per Convergència i el seus socis del Partit Popular. El tancament de l’escola bressol la Font del Rieral, la supressió del bus urbà, el canvi en el model de recollida d’escombraries o el préstec de 3 milions d’euros demanat a Mariano Rajoy són d’una importància cabdal. Prou importants per, com a mínim, intentar arribar a acords amb tots els agents implicats. De res han servit les dades, estudis, propostes i alternatives presentades al govern municipal. La seva actitud de tancar-se en banda provoca que la crispació política i ciutadana arribi a extrems mai vistos.

L’alcalde i la seva forma de governar és l’únic responsable de la situació creada. Menysprea a l’oposició, que moltes vegades s’assabenta d’algunes decisions per Canal Set. I menysprea als ciutadans que de forma pacífica i democràtica mostren el seu rebuig, sense que ni tant sols siguin escoltats. O que reben com a resposta la presència dels antiabalots dels Mossos d’Esquadra per defensar  l’alcalde dels pares, mares, nens, avis…      No volem i no podem ser còmplices d’aquestes accions.

L’abstenció dels regidors d’Independents-esquerra no anirà mai contra els interessos del poble. Allà hi serem si el nostre vot és decisiu per aprovar qualsevol tema que sigui important pel benestar dels ciutadans de  Santa Eulàlia de Ronçana. Però a les actes dels plens municipals quedarà reflectida la solitud política a la que s’aboca de forma voluntària l’actual govern de dretes.

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *