Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Els pressupostos participatius de joventut, exemple de bones pràctiques

 

Els pressupostos participatius de joventut de Santa Eulàlia són un exemple de bones pràctiques segons la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Així és recull en un llibre editat conjuntament amb els professionals de joventut del nostre país.

En el cas de Santa Eulàlia, els experts han triat aquesta experiència perquè “és un exemple molt poc freqüent de participació ben entesa i completa. Dona capacitat real de decisió als joves i els fa responsables de les seves actuacions. Els transmet la complexitat de la gestió i els apropa a l’administració dels recursos públics. Posa un especial èmfasi en la participació com a procés, i no tant en el seu anàlisi quantitatiu (tot i que també el fa). És a dir, dona més importància al com que al què.

El procés de pressupostos participatius es va iniciar l’any 2005 amb el primer govern d’Independents-esquerra de la ma de l’ex-regidor i ex-alcalde Enric Barbany. El resultat de les vuit edicions que s’han fet fins ara, han estat  més de  100 accions on han participat directament més de 1800 joves de Santa Eulàlia, proposant activitats, participant a l’assemblea de decisió o liderant les escollides.

Teniu més informació aquí:

Dossier sobre el projecte de Santa Eulàlia

Web de la Taka