Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Els promotor privats renuncien al lloguer de la Font del Rieral, que seguirà sent pública

Publicat per el 5 juny 2014 a Notícies | 0 comentaris

 

pati_lafont

 

L’escola bressol la Font del Riera continua sent un equipament públic. Els promotors privats que pretenien llogar-la a l’Ajuntament s’han fet enrere del projecte de convertir l’edifici en una escola privada. El sistema que regula el lloguer aprovat pel govern municipal (CiU i PP) volia entregar l’edifici a la iniciativa privada per l’irrisori preu de 2.000 € mensuals. Un procés ple d’irregularitats de tot tipus tal i com va demostrar l’advocat contractat per Independents-esquerra per presentar les al·legacions a la privatització i que podeu veure AQUÍ.

Els promotors (el grup Mare Terra aparentment vinculats als projectes d’escoles Waldorf) han comunicat al consistori que no recolzen la iniciativa i que no entra en els seus plans engegar un projecte educatiu privat allà on no són ben rebuts. Però el que resulta escandalós és que la regidora d’ensenyament, la convergent Isabel Valls, ens acusi a través de Canal Set de pressionar amb amenaces als promotors privats perquè no signin el lloguer. Tot i que algú ho pot trobar d’allò més normal, aquest no és el nostre estil de fer política. Sempre hem anat de cara, dient el que pensem i defensant-lo amb totes les opcions legals que tenim a les nostres mans. Les paraules acusatòries de la regidora Valls són l’excusa d’aquell que té por d’admetre que s’ha equivocat.

Com a grup municipal i amb vocació de governar al poble després de les eleccions municipals de 2015 si que hem manifestat als promotors la nostra oposició al projecte. De la mateixa forma que hem dit que si els ciutadans ens confien el seu suport faríem tot el possible per revertir la situació i tornar a convertir l’escola en un equipament públic. Ras i curt. Sense amenaçar ningú i anomenant les coses pel seu nom.

Així que res millor que clarificar què s’ha dit i que no:

Què NO hem fet:

Mai hem pressionat ningú amb amenaces.

Mai hem amagat les nostres idees de que l’escola ha de continuar oberta i de titularitat pública.

I tot això SI que ho hem fet:

Hem dit a tot arreu que farem tot el que legalment estigui a les nostres mans per evitar que l’escola sigui privadai hem demostrat amb xifres que l’escola pot seguir oberta.

1 de juny: Participació a l’acció popular per netejar el jardí de l’escola, ple de males herbes. 3 d’agost: Demanem al Parlament de Catalunya que asseguri la titularitat pública del centre. 5 de setembre: Presentem al·legacions a l’expedient que desafecta l’edifici com a escola. 18 d’octubre: La diputada Anna Simó (ERC), pregunta al Parlament sobre el projecte privat de Mare Terra, que vol fer-se amb l’escola. 24 d’octubre: Anna Simó pregunta al Parlament sobre la documentació que s’ha presentat per desafectar l’edifici. A més estudiarem prendre accions judicials contra l’actuació de l’Ajuntament en tot aquest tema.

 

Més informació:

Demanem suport al Parlament de Catalunya

L’alcalde regala la Font del Rieral

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *