Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

En 18 mesos s’han triplicat les tones de deixalles que no es reciclen i van directes a l’abocador

Publicat per el 29 setembre 2013 a Notícies | 1 comentari

 

Les tones de deixalles que van a l’abocador s’han incrementat a Santa Eulàlia en un 153% segons les darreres dades facilitades pel propi Ajuntament i que corresponen al primer semestre de 2013. Al mes de febrer de 2012, amb el porta a porta encara en funcionament, però modificat pel govern convergent, es van recollir 56.120 quilos de deixalles que no es van poder reciclar. Un any després, al febrer de 2013 i amb els contenidors de nou als carrers, ja eren 85.555 quilos, que es van enfilar fins els 141.864 al mes de juny d’aquest mateix any. La resta de fraccions comparables també mostren indicador negatius pel que fa al reciclatge. La brossa orgànica s’ha reduït en un 10% i els envasos en un 38% entre els mesos de febrer de 2012 i 2013.

Reciclatge_2013

L’increment de les deixalles que van als contenidors grisos suposa un problema econòmic que comença a agafar dimensions preocupants. L’abocador ens cobra 60 euros per cada tona que hi portem. Amb les deixalles del mes de febrer de 2012 la factura ascendeix a 3.360 euros. Amb les dades de juny de 2013, ja hem de pagar 8.500 euros… només per un mes. És a dir, hem més que duplicat el que ens costa a tots els veïns i veïnes la ignorant decisió del govern de Joaquim Brustenga (CiU) de tornar els contenidors als carrers. Què lluny que queden ara els 34.000 quilos mensuals que de mitjana s’enviaven a l’abocador amb el porta a porta a ple rendiment!

No podem estar contents ni satisfets amb aquestes dades. Són les que es mereix un govern sord, que governa d’esquenes al poble i  als partits de l’oposició. Però els seus errors els paguem tots els ciutadans. Els mateixos als que CiU va enganyar a les darreres eleccions prometent “millorar el porta a porta”, “potenciar el bus municipal”… i que tots sabem en quin contenidor han acabat. Al dels bancs en forma de deute.

Temes relacionats

Els contenidors costaran 30.000 € més del previst

IKEA a Santa Eulàlia


Caminada grisa?

El 29 de setembre la regidoria de Medi Ambient ha organitzat una caminada verda per “recollir deixalles i reciclar-les”. Una caminada ben senzilla: només cal anar als contenidors grisos i recollir totes les deixalles que no haurien de ser-hi…. si encara funcionés el porta a porta.

 

1 Comentari

  1. Molt bo això de la caminada grisa si no fos per plorar més que per riure.

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *