Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Independents-esquerra demana al Parlament que asseguri la titularitat pública de la Font del Rieral

Publicat per el 3 agost 2013 a Notícies | 0 comentaris

 

font_noprivatitzacio2

 

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat al Parlament de Catalunya una proposta de resolució que defensaran a la Comissió d’Ensenyament i Universitats els diputats i diputades Anna Simó, Jordi Solé i Marta Rovira com a protaveu del grup parlamentari d’ERC. La proposta vol evitar que el govern municipal de CiU i el PP entreguin l’escola a la fundació privada Mare Terra.

La petició es basa en el fet que el Departament d’Ensenyament va destinar 470.000 € públics a la construcció del centre escolar i no queda clar si jurídicament es pot fer una “cessió temporal a una organització privada d’un edifici municipal destinat a Escola Bressol i construït amb ajuts de la Generalitat exclusivament per a aquesta finalitat”, segons s’explica al text de la proposta. En aquest sentit, Independents-esquerra i els diputats i diputades d’ERC demanem que es lliuri i debati al Parlament un informe sobre la legalitat o no de la cessió i per tant “no autoritzar cap cessió temporal”. 

Amb aquest pas, Independents-esquerra creu que s’assegura que durant el mes d’agost no es torni a actuar amb precipitació i no tinguem, una altra vegada, un nou pas en fals que allunyi l’interès de la població de les actuacions del govern de Santa Eulàlia de Ronçana. Creiem i defensem des del primer dia que aquest centre educatiu torni a posar-se al servei de tots els veïns i veïnes del poble.

Privatització

Ja ha passat un any des del polèmic tancament de l’escola per part de la regidora convergent Isabel Valls. La Font del Rieral continua tancada amb el conseqüent problema de manteniment que es desprèn d’aquesta situació d’inactivitat. Alhora, i com és lògic, la inversió realitzada continua generant despeses al poble de Santa Eulàlia. Així, i davant les reiterades demandes d’informació i recerca de solucions fetes per Independents-esquerra, el govern va informar en el darrer ple que hi ha converses amb una associació privada perquè reobri l’escola bressol com a escola d’infantil i primària.

Ens sembla poc oportú que, una altra vegada, el govern decideixi unilateralment què s’ha de fer amb l’escola, i trobem que aquest veritable pedaç que pretén posar a un problema que va generar CiU sense comptar amb ningú no soluciona res i, en canvi, potser agreuja encara més la possible solució efectiva a un afer que, dia a dia, es va embolicant més. Perquè no tenim constància de la legalitat d’una privatització com la que es pretén fer, ni sabem quins terminis proposa, ni (si existeix) quin acord temporal d’ús es té amb l’associació que vol utilitzar l’edifici, ni tampoc de les quantitats de què s’està parlant.

Al següent enllaç teniu informació detallada sobre la nostra posició i el text íntegre de la proposta de resolució presentada al Parlament de Catalunya:

Nota de premsa

logo-mare-terra-sin-edificio

Canvi de nom

Els possibles beneficiats amb la privatització de l’escola ja tenen coll avall que duran a terme la seva tasca en aquest centre. Tant és així que el seu web, Mare Terra ja dóna per fet que la Font del Rieral és la peça clau del seu projecte educatiu. Fins i tot s’atreveixen a canviar-li el nom a l’escola bressol, que ells anomenen “Escola Mare Terra” com podeu veure al següent enllaç:

Web Mare Terra

________________________________________

 

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *