Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

La comunicació municipal a mans d’una empresa dirigida per un presumpte imputat pel “Cas Millet”

Publicat per el 31 juliol 2012 a Notícies | 1 comentari

 

El govern de CiU i el PP vol acomiadar a la tècnica municipal de comunicació. Té un contracte de mitja jornada i s’encarrega, entre d’altres coses, del web municipal i del butlletí Tornaveu. Per gestionar la informació que genera el govern i l’Ajuntament pensen privatitzar el servei. I ho volen fer amb l’empresa Intus de la Garriga, vinculada a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

A preguntes de l’oposició, l’alcalde Joaquim Brustenga (CiU) ha negat al ple del del 24 de juliol cap relació entre el seu partit i aquesta empresa de serveis de comunicació. Tot plegat es converteix en una nova mentida de l’alcalde. Perquè Intus i Convergència són la mateixa cosa. Aquí teniu les proves que demostren que l’alcalde falta a la veritat:

A l’avís legal de la seva pàgina web ho deixava ben clar el 31 de juliol: “(…)Les dades que vostè facilita a FEDERACIÓ CONVERGÈNCIA I UNIÓ tenen com a finalitat gestionar la seva sol·licitud, facilitar-li la informació i/o serveis que sol·liciti.(…)”. Podeu veure una captura de pantalla AQUÍ. Les referències a Convergència són múltiples. El 4 d’agost, l’empresa ha canviat aquesta pàgina, esborrant tota referència a la federació nacionalista. Malament si qui ha de fer-se càrrec de la comunicació local comença manipulant.

Un dels administradors d’Intus és Esteve Escuer Deu, vinculat a l’estructura territorial de Convergència i membre del Consell Nacional del partit com podeu veure AQUÍ. De fet, ha actuat com a Secretari Executiu de Comunicació de CDC tal i com es pot veure AQUÍ. Va ser nomenat administrador conjunt d’Intus el 27 de juliol de 2011, tal i com publica el BORME:

 

Però és que a més el nom de l’empresa a internet (el domini) està registrat a nom d’Esteve Escuer Deu. A la imatge esquerra teniu les dades públiques sobre el seu propietari. Per garantir la confidencialitat hem ocultat les dades referents al domicili, correu electrònic i telèfon privat, tot i que es poden consultar lliurement a qualsevol empresa registradora de dominis.

Escuer estaria relacionat amb la investigació judicial sobre les activitats a l’Ametlla de l’ex-president del Palau de la Música Catalana, Lluís Millet. En concret seria el presumpte destinatari de  58.000 € pagats per Millet quan Escuer dirigia la secció local de Convergència al poble veí. Teniu més informació AQUÍ.

Quan li costarà al poble el contracte amb Intus?  No tenim res en contra d’aquesta empresa. Però tot plegat sona malament. Perquè nega l’alcalde la vinculació entre el seu partit i Intus? Perquè considera que és millor entregar el servei a persones que no saben res del nostre poble? Tot plegat no es podria gestionar des de la regidoria de comunicació?.

No cal privatitzar el servei de comunicació, serà més car i el servei menys eficient. Com passa amb altres serveis. Però si es fa, caldria un concurs públic on totes les empreses tinguin igualtat de condicions. Intus té tot el dret a ofertar els seus serveis a l’Ajuntament. Com qualsevol altre empresa.

L’alcalde Joaquim Brustenga ha d’explicar les coses de forma clara i sense voler enganyar -de nou- als ciutadans. A no ser que es vulgui convertir la comunicació municipal en “la veu del seu amo”, que sembla que serà el cas de Santa Eulàlia.

1 Comentari

  1. Es sabido del poder que tienen los medios de comunicación y sobre todo la importancia que tiene como herramienta de manipulación de los que gobiernan. desconozco la relaci´´on que puede tener esta persona con el caso Millet, pero de ser cierto es de no tener ni pizca de verguenza por quienes contratan a gente de tipo. Por lo que respecta a externalizar los medios locales de comunicación, es una estrategia desde la cúpula de partido de hacerse con el control y así filtra o censura cualquier noticia que no sea de su interés. CyU hace lo que hace por ejemplo el Pp nivel estatal con los medios. Sino que va más allá, se mete en la información local, cercana, la de barrio… aquella que falta dominar, porque la información y os hechos generalistas ya lo manipulan desde hace tiempo.

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *