Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

La Font del Rieral deixa de ser de forma oficial un centre educatiu públic

Publicat per el 30 agost 2013 a Notícies | 1 comentari

 

L’equip de govern (CiU i PP) han signat un acord amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per a desafectar l’edifici de la Font del Rieral. Això vol dir, a efectes pràctics, que l’edifici deixa de ser una escola i queda suprimit del catàleg oficial de centres educatius de Catalunya. A partir d’aquí l’Ajuntament podria donar a l’edifici qualsevol ús. Però sembla que la Font del Rieral es convertirà en una escola privada d’educació infantil i primària de la ma de l’entitat Mareterra. Segons informen el membres de l’Associació Vida a la Font, els nous inquilins poden rebre les claus de l’edifici en els propers dies ja que tenen intenció de començar les classes el 12 de setembre.

Vida a la Font continua defensant l’ús públic com a escola bressol i en aquest sentit s’ha manifestat davant l’alcalde, el convergent Joaquim Brustenga. Per això han presentat al·legacions a l’acord signat entre Ajuntament i Generalitat. L’entitat assegura que no s’ha fet un estudi demogràfic per saber si en el futur immediat serà necessària una segona escola bressol al poble. I més sabent que el punt 3 de l’acord estableix la desafectació amb caràcter indefinit.

Aquesta escola ha costat 1.600.000 €, dels quals 470.000 € els ha aportat el Departament d’Ensenyament i la resta l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana amb les aportacions dels ciutadans i ciutadanes. “És per això que creiem que és un gran error desafectar un edifici que té tan poc temps de vida i que encara no ha estat amortitzat públicament. Considerem que si es desafecta serà un gran pèrdua econòmica i social”, afirmen des de Vida a la Font.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat al Parlament de Catalunya una proposta de resolució que vol evitar que el govern municipal de CiU i el PP entreguin l’escola a la fundació privada Mare Terra. La petició es basa en el fet que el Departament d’Ensenyament va destinar diners públics a la construcció del centre escolar i no queda clar si jurídicament es pot fer una “cessió temporal a una organització privada d’un edifici municipal destinat a Escola Bressol i construït amb ajuts de la Generalitat exclusivament per a aquesta finalitat”, segons s’explica al text de la proposta. En aquest sentit, Independents-esquerra i els diputats i diputades d’ERC demanem que es lliuri i debati al Parlament un informe sobre la legalitat o no de la cessió i per tant “no autoritzar cap cessió temporal”. 

Al·legacions Vida a la Font

 

 

Temes relacionats

Proposta de resolució d’ERC al Parlament

 

 

1 Comentari

  1. no creo quehaga falta que se haga un estudio para saber si hace o no falta otra escola bressol en el pueblo. la cuestion es el mero criterio economico que utiliza el ayuntamiento para mantner una sola escola bressol en el pueblo. Sin pensar en otras cuestiones, como el gasto en el que incurren los habitantes al trasladarse a llevar a us hijos a la guarderia… por ejemplo, o mantener los dos funcionando e intentar rentabilizar los edificios buscando maneras de utilizarlos fuera del horario escolar con otras propuestas…, ¿ cuanto ingresará el ayuntamiento por el alquilar del edificio? ¿no es posible mantener los dos en funcionamiento? ¿para qué quiere más ingresos el ayuntamiento? para pagar lo que genera la basura mal reciclada? No deberia haber llamado a concurso para adjudicar el edificio? quizas a los habitantes del pueblo se le hubieran ocurrido mil y una formas de usar el edificio.. tan válidas como una escuela privada por más waldorf que sea.

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *