Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

La Generalitat destina 60.000 € a l’estudi del traçat per connectar Santa Eulàlia amb la C-17

Publicat per el 28 novembre 2013 a Notícies | 0 comentaris

 

El departament de Territori i Sostenibilitat ha acceptat incloure aquesta partida al pressupost de 2014 a petició del grup municipal d’Independents-esquerra. La petició s’ha fet a través dels diputats d’Esquerra Republicana (ERC) al Parlament de Catalunya, segons ens ha confirmat el diputat comarcal i alcalde de Caldes, Jordi Solé. Inicialment el pressupost del govern català no preveia cap partida en aquest sentit.

Els diners es destinaran a fer l’estudi de traçat i avant projecte per a la connexió dels polígons industrials de Bigues i Riells i Santa Eulàlia de Ronçana des de la rotonda de l’entrada a Bigues i fins a l’autovia C-17 a l’alçada del polígon Monguit a l’Ametlla del Vallès.  Aquesta nova via es proposa partint del traçat consensuat l’any 2005 pels municipis afectats. D’aquesta forma es garanteix que la gran part dels milers de vehicles que ara circulen per la carretera al Rieral o pel nucli de l’Ametlla deixin de fer-ho. Podeu veure el mapa d’aquesta proposta al següent enllaç:

Mapa de la proposta de traçats de la nova via
 
 
L’important creixement del trànsit que s’ha produït durant els últims anys en les carreteres locals de la Vall del Tenes justifica per si sola aquesta actuació. Però també el fet de la transformació de segones residències en primeres al terme municipal de Bigues i Riells. Val a dir que el planejament recentment aprovat en aquest municipi preveu en el futur el desenvolupament de nous polígons industrials en el seu terme que únicament disposen d’aquestes carreteres per a la seva connexió a vies ràpides de distribució cap a l’entorn metropolità.

eix

 

Evitar l’aïllament de Can Marquès

L’estudi del traçat d’aquesta nova carretera és una garantia per poder evitar deixar aïllats els veïns del barri de Can Marquès de la resta del municipi. El Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) del govern de CiU i PP dóna per bona una de les opcions del Pla Territorial Metropolità (PTMB). En concret aquella que preveu construir una carretera per connectar Bigues amb el futur Quart Cinturó a l’alçada de la factoria de Bosch a Ca l’Amell a Lliçà d’Amunt. En cas de fer-se, aquesta carretera passaria a poc més de 25 metres de les cases de Can Juli o Can Marques (vegeu imatge superior) amb gravíssimes afectacions de soroll i contaminació.

En benefici dels veïns de Santa Eulàlia, no podem acceptar aquesta alternativa.

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *