Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

La Generalitat qüestiona les raons del govern de dretes per treure el sistema “porta a porta”

Publicat per el 21 octubre 2012 a Notícies | 1 comentari

 

Josep Maria Tost, responsable de l’Agència Catalana de Residus, ha posat en dubte els principals arguments esgrimits pel govern de Joaquim Brustenga (CiU-PP) per canviar el sistema de recollida d’escombraries i tornar als contenidors als carrers. El representant de la Generalitat -i militant de Covergència Democràtica- no critica directament la decisió, però les seves paraules són demolidores si les comparem amb les excuses que ha donat el govern local.

 
En un article publicat el 19 d’octubre a El 9 Nou, Tost afirma que quan es fa un canvi com el que vol fer el govern local cal “aportar arguments i dades solvents”. Els informes tècnics (municipals i externs) del consistori indiquen que el canvi a contenidors no és adequat i opten per deixar l’actual porta a porta amb algunes millores. I fins i tot les dades econòmiques contradiuen al govern: segons els seus propis documents, la recollida d’escombraries es va tancar l’any 2011 amb un dèficit de només 37.000 €. És evident que la decisió no està fonamentada en aquells criteris solvents als que fa referència l’article.

El responsable de l’Agència de Residus rebat punt per punt els peregrins arguments als que s’ha aferrat el govern de dretes. Per exemple, posa en dubte que siguin reals tots els punts negatius de l’actual sistema com pot ser el fet de guardar les escombraries a casa fins el dia de recollida.

L’expert del govern català afirma amb contundència que “habitualment les recollides porta a porta són més participatives que les que es fan amb contenidors”. Aquest argument és bàsic ja que el percentatge de recuperació que hi haurà amb el nou sistema de CiU suposarà portar més escombraries a l’abocador. I de retruc incrementarà la factura per a l’Ajuntament, que haurà de traslladar l’increment dels costos al rebut que paguem els veïns.

Fins i tot l’argument econòmic queda en entredit: “disposem d’estudis que conclouen que el balanç econòmic global del porta a porta no és més car, sinó que els costos són similars i sovint més econòmics que els altres sistemes de recollida”, afirma Tost.

Podeu llegir l’article complet aquí:

Article de Josep Mª Tost a El 9 Nou

 
 

Perquè l’alcalde Brustenga no escolta? Serà veritat que tothom està equivocat i només ell té la veritat absoluta de les coses? Li han dit els veïns, els grups polítics, entitats ecologistes, tècnics i fins i tot el govern de la Generalitat. I continuen sense voler escoltar. I es que només des de l’ignorància, la mala gestió econòmica i la rancúnia es poden prendre decisions tant greus com la que ha pres CiU i el PP a Santa Eulàlia de Ronçana.

 

Temes relacionats:

Les contradiccions del govern CiU-PP sobre el cost del sistema de recollida d’escombraries

Santa Eulàlia és el segon poble de la comarca que menys deixalles porta a l’abocador

Porta a porta o contenidors?

1 Comentari

  1. quina pena de governants..perque no es dedicaran a una altra cosa.Ens estan desfent un poble qusi modèlic.

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *