Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

La ineficàcia de la regidora de cultura obliga a suspendre la trinxada de la Colla de Bastoners

Publicat per el 1 maig 2012 a Notícies | 1 comentari

 

Resulta evident que dedicar hores remunerades a una cosa no és sinònim d’èxit. Ens ho demostra contínuament la regidora de cultura, la convergent Isabel Valls. Tot i que la seva dedicació a l’Ajuntament no és gratuïta (té un sou de 22.000 euros anuals), el resultat de la seva feina deixa bastant que desitjar. Ho ha demostrat recentment com a única responsable de la suspensió de la Trinxada de la Colla de Bastoners.

Quan tot estava enllestit per a la seva celebració, des de la regidoria de cultura van començar a posar pals a les rodes.

Primer dient que la plaça de l’església no era el lloc adequat (tot i que allà s’han fet les últimes ballades!). Que ha canviat en un any perquè el que era factible l’any 2011 ja no ho és dotze mesos desprès? La regidora Valls ofereix com alternativa la plaça de l’Ajuntament, cosa que accepta la colla. I vet aquí que a pocs dies de la Trinxada, la regidora diu que tampoc. Ara resulta que és molt complicat tallar al trànsit la plaça. Com a darrera i única opció queda la Fàbrica. I així ho comunica un tècnic municipal, que va rebre els representant de la colla després d’una espera de més d’un hora per parlar amb la regidora, que no va aparèixer.

A més de problemes d’espai, el centre cívic té altres punts en contra: si la colla munta una barra de bar, s’ha de compensar amb 200 € al bar del centre cívic. Això no seria res criticable si no fos per la insistent obligació per part de la regidora convergent de que la festa o es feia a la Fàbrica o no es feia. A més, com ajuda extra, l’Ajuntament obligava la colla a pagar 60 € per fer una neteja a fons de la sala on es faria l’activitat. Encara, però, van estar de sort ja que al club d’escacs la regidora els volia fer pagar les hores extres de conserge al centre cívic a raó de 25 € / hora. On està el suport del govern local? Al final la participació municipal als actes de les entitats es reduirà a que l’alcalde o el regidor de torn surti a la foto.

La feina de la regidora de cultura ha de ser ajudar a les entitats i deixar de posar pals a les rodes creant problemes on no n’hi han

I per postres, la regidora Valls surt a Canal Set, amb un somriure d’orella a orella dient que tot era un problema de manca de temps. Manca de temps? Però si la trinxada estava programada amb tanta antelació que fins i tot surt anunciada al calendari municipal de 2012!
Aquí el problema principal és l’obsessió del govern CiU-PP de voler controlar totes les coses que es fan al poble. Les entitats i associacions treballen de forma altruista, sense un benefici econòmic i des de l’Ajuntament prou agraïts haurien d’estar de que aquests col·lectiu mantingui una activitat cultura viva i rica al nostre municipi. Voler controlar la seva activitat amb actituds “dirigistes” només portarà al cansament per part d’aquells que quan busquen a l’administració local només troben problemes enlloc de trobar ajut i suport total a la seva activitat.

1 Comentari

  1. Moltes gràcies per fer arribar la informació real de tots els fets i no petites parts barrejades per tal de fer quedar malament una Colla de Bastoners, la Colla de Bastoners dels Poble que porta el nom del poble al pit i al cap en molts llocs de tot Catalunya i part de Catalunya Nord.
    A títol personal tinc un gran disgust per no haver pugut celebrar la Trinxada quan tocava, tot i aií l’esperanza encara no l’he perdut i espero celebrar aquest aniversari amb tots/es els components de la Colla ben aviat.
    Altra vegada gràcies!

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *