Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

La política de l’alcalde Brustenga trenca CiU amb la dimissió del regidor Miquel Moret

Publicat per el 31 gener 2014 a Notícies | 0 comentaris

 

equip_govern_dimitit

La política i formes de fer de l’alcalde Joaquim Brustenga segueix passant factura a les files convergents. Al ple del 30 de gener ha presentat la dimissió Miquel Moret, primer tinent d’alcalde i número 2 de la coalició nacionalista a les municipals de 2011. Aquesta és la segona baixa d’un regidor de CiU per desavinences amb l’alcalde. L’any 2012 ja va dimitir Joan Iglesias, en desacord amb tancament de l’escola bressol la Font del Rieral.

La sessió plenària es va convertir en un enfrontament entre Brustenga i Moret amb constants retrets. El regidor dimissionari va criticar la manca d’informació i que l’alcalde no el tenia present en el moment de prendre determinades decisions. Moret té el suport implícit d’una part important de la vella guarda convergent, que no estaria d’acord amb què Joaquim Brustenga sigui el candidat a l’alcaldia a les eleccions municipals de 2015.

De fet Moret no va informar l’alcalde de la seva opció de dimitir i aquest, segons va dir el mateix regidor, ni tan sols el va trucar per preguntar els motius. Així la fractura interna a la coalició està oberta i podria anar a més en els pròxims mesos. Al ple només la regidora Isabel Valls va prendre la paraula per defensar l’actuació de l’alcalde. La resta de regidors convergents -com és habitual- es van limitar a callar i a votar.

Un dels principals motius que han portat Miquel Moret a deixar el govern i a l’Ajuntament és la manca d’informació. Si bé el regidor és un dels pocs que ens ha informat d’algunes de les decisions que prendria (eliminació del porta a porta, per exemple) no es pot dir el mateix de la resta del govern. Des de l’inici de la legislatura els partits de l’oposició hem criticat per activa i per passiva l’actitud obstruccionista del govern, que ens posa totes les traves possibles per accedir a determinada informació. Per exemple, des de fa mesos esperem que se’ns faci arribar una còpia dels extractes bancaris per saber els diners que l’Ajuntament té actualment a caixa.

 

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *