Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

L’Ajuntament hipoteca cada veí amb 600 € fins l’any 2022

Publicat per el 6 abril 2012 a Notícies | 0 comentaris

 

La pèssima gestió econòmica que fa el govern de dretes de CiU i el PP hipoteca el futur de Santa Eulàlia durant 10 anys. Acollir-se al Pla Rajoy per pagar les factures suposa una despesa de 400.000 €. O dit d’una forma, una hipoteca de prop de 600 € que pagarà cada veí del poble fins l’any 2022. La dreta local vol fer creure que no hi ha alternativa, quan no és cert. Un mínim de coneixement de com funciona un Ajuntament és suficient per evitar aquesta bogeria econòmica de la pepevergencia local. Us expliquem que s’està fent malament i com es pot fer sense hipotecar el futur de tot un poble. Li explicaríem també al govern municipal, però no hi ha un sord més gran que aquell que no vol escoltar.

Acollir-se al crèdit del govern central suposa pagar 1,4 milions d’euros en interessos els propers 10 anys. A més, el govern de Rajoy exigeix un pla d’ajust a cada municipi. La idea no és dolenta en si mateixa. El problema en el cas de Santa Eulàlia és que no cal demanar tants diners com fa el govern CiU-PP. Bàsicament perquè amb una gestió acurada de l’economia municipal es poden pagar moltes factures amb recursos propis. I l’Ajuntament té a l’abast d’altres instruments financers més barats per poder fer front a les despeses. Per fer les coses d’aquesta forma no cal tenir un regidor a mitja jornada cobrant 22.000 € anuals.

Amb els diners que l’Ajuntament té al banc es poden pagar totes les factures pendents amb els proveïdors de Santa Eulàlia

A data de l’1 de gener de 2012, l’Ajuntament devia a proveïdors de Santa Eulàlia un total de 274 factures, per un import de 167.633,12 €. És a dir, de cada 100 factures, 16 eren d’empreses amb raó social al poble.

El govern ha publicat al butlletí Tornaveu l’estat mensual de la tresoreria local mes a mes des de que van arribar a l’alcaldia el mes de juny de 2011. Després de restar als ingressos les despeses de cada mes, l’Ajuntament tenia al banc cada mes aquest diner:

Juny de 2011: 433.000 €

Juliol de 2011: 469.000 €

Agost de 2011: 366.000 €

Setembre de 2011: 422.000 €

(…)

Desembre de 2011: 176.000 €

 

Si hi ha diners suficients per pagar, perquè no ho han fet?

Perquè menteixen als proveïdors dient que no tenen diners per pagar?

El problema, com hem dit per activa i per passiva, és de tresoreria, de l’ajuntament i també dels petits empresaris. Amb la gestió que estan duent a terme CiU i el PP estan enfonsant ambdós. Als empresaris perquè no els hi paguen i a l’Ajuntament perquè en comptes de gestionar adequadament els fluxos de diners incorren en nous crèdits en benefici dels bancs.

A Sorea li volen pagar 520.000 €, però no tenen present que part d’aquest diner es paga amb el  fons de reposició que es cobra amb els rebuts.
Pagaran a crèdit 150.000 € a Drenatges Urbans que en realitat ha de pagar l’Agència Catalana de l’Aigua.
Dels 520.000 € que es deuen d’escombraires no han descomptat els diners que retornen al poble gràcies a les deixalles que es reciclen

Si no fos perquè alguns pateixen, riuríem de veure que existeixen 71 factures per un total de 7.396,38 € de 53 proveïdors als que no se’ls hi han pagat import totals menors de 300 €. A més de poder pagar tots els proveïdors locals, amb el diner que l’Ajuntament té al banc també es podien pagar les 261 factures de proveïdors d’altres municipis als que manquen per pagar imports menors de 4.570 €. En canvi malbaraten els diners públics privatitzant serveis, alhora que augmenten les despeses de funcionament (membres del govern: 50.000 €; nou secretari: 40.000 €; lloguer de locals: 7.000 €; nou cap dels serveis econòmics i altre personal administratiu, policia, brigada, …). 

La part més important d’aquest i de la majoria d’Ajuntaments correspon a empreses de subministraments com ara l’aigua, la llum, les escombraries, etc. En el cas de Santa Eulàlia, el deute era de 1,8 milions d’euros. Però fins i tot aquesta xifra és en realitat més baixa. Li hem dit al govern en diferents ocasions, però no ens volen escoltar. La prepotència de la dreta local ens portarà a pagar coses que realment no es deuen (veieu els quadres grocs de l’esquerra per fer-vos una idea del que diem).

Estem en disposició de col·laborar amb el govern per trobar solucions si es deixen de banda els retrets, les excuses i la prepotència.

Tenim voluntat i ganes d’ajudar. La política no pot servir per posar pals a les rodes del futur del poble. Però la nostra feina és complicada. No tenim informació ja que el govern ens la nega de forma sistemàtica. Sabem dels nyaps del govern quan ja és massa tard per solucions alternatives. Ens han fet fora de la Comissió Delegada. El pla d’ajust el van presentar al ple quan aquest ja havia començat. Com podem aportar alternatives en aquestes condicions? Ja no valen excuses de mal pagador. Ells governen d’esquenes a la resta de forces polítiques. Per tant seva és la responsabilitat del caos que estan generant.


Teniu informació detallada aquí:
Nota de premsa d’Independents-esquerra

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *