Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Les dades oficials confirmen el desgavell econòmic de l'equip de govern

L’endeutament de l’Ajuntament arriba a màxims històrics en tres anys de govern CiU-PP

Publicat per el 2 juny 2014 a Notícies | 0 comentaris

 

Els dos primers anys de govern de CiU i PP li costa de mitjana 990 € a cada veí de Santa Eulàlia. Aquesta xifra surt de dividir l’endeutament municipal dels anys 2012 i 2013 entre els habitants del poble. Segons les dades oficials del Ministeri d’Hisenda el deute de l’Ajuntament ha arribat a màxims històrics amb l’alcalde Joaquim Brustenga. Més de 7,2 milions d’euros en 2012 i 6,8 milions l’any 2013.

comparativa

deutedeute_hab.Aquesta xifra contrasta amb l’endeutament mitjà del darrer govern d’Independents-esquerra que va ser de 5,5 milions. És a dir, 809 € per habitant. El nostre govern va saber gestionar els diners públics de tal forma que a més població (els habitants van passar de 6.700 l’any 2008 a 7.000 l’any 2011) es van necessitar menys recursos econòmics. I a canvi el poble va rebre serveis com el bus municipal, la recollida porta a porta o la segona escola bressol i de primària, renovació de places, jardins, parcs, clavegueram, abastament d’aigua potable. O la millora de la llera del riu Tenes gràcies al milió d’euros que vàrem aconseguir de la Unió Europea.

Contràriament, des de l’any 2011 la població ha crescut només en 60 persones, però el deute municipal ha pujat un 37% com podeu veure al gràfic que acompanya aquesta informació. La fòrmula pepevergent del desgavell econòmic és dramàticament incomprensible: menys habitants = menys serveis = més endeutament. La baixada del deute entre 2012 i 2013 no respon a una forma de fer millor. És simple, els 400.000 menys coincideixen amb els diners que s’han estalviat amb l’escola bressol la Font del Rieral i el bus. Res del que sentir-se especialment orgullós com a gestor dels diners públics.

Les dues grans aportacions d’aquests anys de govern de CiU seran la pista del pavelló d’esports (que ha pagat íntegrament un donant privat) o la reforma de la corba de Can Baró. Una obra que el darrer govern d’Independents-esquerra ja va deixar programada i amb un acord de finançament amb la Diputació de Barcelona. Trist balanç convergent per endeutar el poble fins a les celles!

Accés a les dades oficials d’Hisenda

 

 

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *