Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Les mentides, a quin contenidor van?

Publicat per el 23 març 2013 a Notícies | 0 comentaris

 

interrogante-duda-preguntaSabeu que passa quan algú fa de la mentida el seu discurs habitual? Doncs que al final ell mateix s’acaba creient les falsedats que diu. És el que li passa al nostre alcalde, el convergent Joaquim Brustenga. Ja en el seu dia va manipular les dades sobre el cost del bus municipal o del suposat estalvi econòmic del canvi en el sistema de recollida d’escombraries.

Ara torna a la càrrega sobre els primers resultats de l’antiquat sistema de recollida de brossa en contenidors als carrers. I torna a faltar a la veritat ja que no podem creure que parli des de la ignorància perquè és ni més ni menys que el conseller de medi ambient al Consell Comarcal del Vallès Oriental! Mireu que deia fa uns dies a la premsa comarcal:

Alcalde: “En els primers dos mesos s’està arribant als mateixos índexs en la recollida selectiva”

Realitat: El percentatge de matèria reciclada segons les dades del propi Ajuntament ha caigut un 15% i hem passat de reciclar el 64% al 49%.

 

Alcalde: “Un 15% de les deixalles no es reciclen”

Realitat: Segons les mateixes dades, al febrer de 2012 el material anomenat “resta” van ser 56.000 kg. Un any després ha pujat a 78.000 kg. És a dir, un 40% més. Podem entendre que el senyor alcalde -què és advocat- no domini les matemàtiques, però aquesta operació és de primer d’ESO.

 

Alcalde: “La fracció resta s’ha incrementat perquè és la brossa que abans els veïns de Santa Eulàlia llençaven als contenidors de Lliçà”

Realitat: Si les paraules de Brustenga són certes -que no ho són- s’hauria incrementat el volum total d’escombraries al poble. Però els números tornen a ser tossuts amb l’alcalde. Entre el febrer de 2012 i 2013 les deixalles generades a Santa Eulàlia no han augmentat. Tot el contrari, hem passat de 157.000 kg. a 154.000 kg. És a dir, un 2% menys!

En una cosa, però, hem de reconèixer que Joaquim Brustenga diu la veritat: “el sistema de contenidors està donant els resultats esperats”. Cert: trastos de tot tipus escampats per tot arreu, contenidors plens de bosses amb escombraries que no s’han separat, matèria orgànica dins de bosses de plàstic… en definitiva el resultat esperat.

 

Temes relacionats

El reciclatge cau al 49% 

IKEA a Santa Eulàlia

Article a El 9 Nou

Les dades de recollida a El 9 Nou

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *