Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

L’escut “pirata” de Santa Eulàlia

Publicat per el 16 març 2012 a Notícies | 2 comments

 

És digne d’estudi la simpatia que té l’alcalde pel protocol i la parafernàl·lia oficial. Tant que de vegades s’oblida que hi ha coses que no s’han de fer. Per exemple decidir de forma unilateral canviar l’escut del poble. El canvi és petit, però el fet de fer-lo pel caprici del que mana és d’escàndol.

L’escut de Santa Eulàlia es va modificar a la primera legislatura del govern d’Independents-esquerra. Es va encarregar un estudi heràldic a l’Institut d’Estudis Catalans i a la Direcció General d’Administració Local. No per quedar bé, si no perquè és preceptiu en aquest casos. I la proposta es va aprovar al ple municipal, com exigeix la llei.

L’alcalde s’agafa competències que no són seves i decideix que a partir d’ara, la creu interior de l’escut serà diferent. Sense estudi previ, sense autorització i sense passar pel ple. Què per això és ell qui mana.

A les fotos podeu veure la diferència. En blanc i negre l’escut oficial. En color, la versió “pirata” del govern CiU-PP

Ara, que en una cosa si que té raó l’alcalde. I és que el seu govern és una bona “creu” pel nostre poble. Un poble que, de moment es diu Santa Eulàlia de Ronçana. Perquè ves a saber si qualsevol dia ens aixequem i ens han canviat el nom.

2 Comentaris

 1. És evident que no som especialistes en heràldica. Només faltaria!
  El que si sabem és quin escut (símbol o digueu-li com vulgueu) que va aprovar el ple municipal. Perquè va ser el nostre grup qui va portar el tema de la seva modificació.
  Podem dir que ens agrada més i menys el disseny. Però el que es va aprovar per ple – i per tant és el legal- és aquell que anomenes “aquella taca en blanc i negre”.
  Fins i tot en el cas de que realment estigui equivocat (que no ho està) el procediment seria portar el tema al ple municipal i allà aprovar o no la seva modificació.

 2. L’autor d’aquesta noticia denota una greu manca de coneixements sobre temes d’heràldica. En cap dels dos casos es podria parlat d’escut, ja que li falta un contorn que delimita la boca de l’escut.

  Sabent que l’escut d’aquest municipi, que va sortir de l’estudi de la DGAL i pel vist i plau de l’IEC i per l’aprovació del ple de l’ajuntament, és aquest:

  Escut caironat: de sinople, un sautor ple o creu de Santa Eulàlia d’argent. Per timbre, una corona de baró.

  La representació criticada s’apropa molt més a la realitat que aquella taca en blanc i negre. Com deia al principi, ignorància de l’autor s’ha fet servir per criticar un símbol, del qual no en té ni idea.

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *