Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

L’oposició obliga a l’alcalde a convocar un ple de suport als veïns dels barris del riu Tenes

Publicat per el 8 desembre 2013 a Notícies | 0 comentaris

 

tenes_canfont

 

L’alcalde haurà de convocar un ple extraordinari després de la petició formulada pels tres partits de l’oposició. La llei obliga a la celebració del ple després del suport dels regidors d’Independents-esquerra, el PSC i Iniciativa. És la resposta a l’aprovació del Pla d’Ordenació (POUM) feta al ple del 28 de novembre amb els únics vots favorables de l’equip de govern (CiU i Partido Popular):

Petició signada per l’oposició

 

 

L’alcalde volia el vot unànime de tots els regidors per negociar amb la Generalitat la integritat dels habitatges i terrenys urbans de la vora del riu Tenes. A la demanda de convocatòria del ple, els regidors dels partits de l’oposició afirmem que “som plenament conscients d’aquesta necessitat i hi estem totalment d’acord”. Però alhora recorden al govern local que el POUM regula moltes més accions i algunes d’elles “són totalment contràries a les necessitats que té Santa Eulàlia”.

És per això que es va demanar treure l’aprovació del POUM de l’ordre del dia del ple, cosa que es va rebutjar amb la majoria absoluta del govern. Per tant i perquè quedi clar el nostre compromís amb els veïns dels barris propers al riu Tenes hem demanat que el ple tingui un únic punt a l’ordre del dia: una moció de suport a aquesta part del poble. La nostra voluntat és “que sigui aprovada per tots els grups del consistori”. I que d’aquesta forma l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) tingui clara “la posició unànime  de tot el poble en trobar una solució viable i segura a la problemàtica de la inundabilitat del Tenes”.

Finalment, els sis regidors a l’oposició renunciem a les assignacions econòmiques a les quals tenim dret per assistir al ple.

Moció de suport als veïns del riu

La moció vol que s’aturi de forma immediata l’aprovació del POUM si l’ACA o qualsevol altre organisme proposa cap acció que pugui afectar la integritat dels habitatges o terrenys. I es demana a l’ACA que es comprometi per escrit a assegurar aquesta integritat.

Es demana a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona que faci seus aquests arguments i que s’informi d’aquest acord a les administracions implicades, a tots els partits del Parlament de Catalunya i a les entitats locals.

Creiem que aquests acords són assumibles per tots els partits polítics locals. Bàsicament perquè hem de garantir tots junts el manteniment de les propietats ja existents, però garantint la seguretat dels veïns que hi viuen, a la vegada que es manté el riu com un espai de trobada gràcies a la seva riquesa natural.

Més informació:

Moció de suport

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *