Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Recurs contra l’acord que permet la tornada dels contenidors d’escombraries

Publicat per el 24 juliol 2012 a Notícies | 0 comentaris

 

Independents-esquerra ha presentat un recurs per declarar nul l’acord del ple del 28 de juny on es modifica el contracte amb l’empresa Urbaser. Aquest canvi hauria de permetre deixar el sistema de recollida “porta a porta” i tornar als contenidors als carrers. L’acord es va prendre amb els vots favorables dels regidors de CiU i del PP i el vot contrari de la resta de forces polítiques.

Sol·licitem a l’alcalde que tingui per presentat aquest recurs de reposició contra l’acord de ple de 28 de juny, i d’aquesta forma declari la seva nul·litat. Igualment caldrà declarar nul·les les actuacions derivades d’aquella aprovació i donar compte al contractista de la recepció i resolució d’aquest recurs.

Entenem que el procediment emprat és nul de ple dret segons l’ordenament vigent aplicable entre altres pels següents motius:

  • l’expedient és incomplert per no existir justificació suficient de l’interès públic de la modificació, ni de l’existència de necessitats noves o imprevistes, ni de la no procedència d’una nova licitació del servei, ni pronunciament sobre l’equilibri financer de la concessió.
  • la modificació aprovada afecta a aspectes essencials del contracte, des de les característiques de la prestació a l’alteració i modificació del preu.
  • vulnera els principis de lliure competència, transparència i d’accés i lliure concurrència a les licitacions dels sector públic.
  • no se’ns ha facilitat com a membres dels òrgans de govern tota la documentació inclosa a l’expedient malgrat sol·licitar-la expressament en diverses ocasions.
A partir d’ara serà l’alcalde qui haurà de respondre al recurs. En cas de desestimació, s’obre la porta a la via judicial a través d’un recurs contenciós administratiu. Sense descartar altres opcions com el Síndic de Greuges, el Ministeri Fiscal o l’oficina anti-frau. El recurs també s’ha enviat a Urbaser, a l’Agència de Residus de Catalunya, a l’Associació de Municipis Porta a Porta, al Consell de Desenvolupament Sostenible de Catalunya i al CEPA.

 

El següent enllaç podeu veure el recurs sencer, amb tota l’argumentació jurídica que l’acompanya:

Veure el recurs de reposició

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *