Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Sense confiança

Publicat per el 16 desembre 2012 a Notícies | 0 comentaris

 

El govern de dretes està a punt per tornar a omplir de brutícia els carrers de Santa Eulàlia. I ho faran a partir del 14 de gener amb centenars de contenidors de brossa. Per intentar frenar aquest retorn al segle passat hem presentat al·legacions, que han rebutjat. I hem demanat al jutge la suspensió cautelar de la modificació del contracte amb l’empresa de les escombraries. I davant d’això el regidor de Medi Ambient, el convergent Miquel Moret (a la imatge) diu que està “sorprès” perquè no li donem un vot de confiança.

La veritat és que no ens mereix cap tipus de confiança en aquest aspecte perquè ell i el seu govern no han parat de mentir sobre aquest tema. Tot per intentar justificar, sense aconseguir-lo, el que no té sentit: canviar un sistema ecològic, eficaç, modern i econòmic. I de proves no en falten:

MENTEIXEN AL PROGRAMA ELECTORAL. CiU va enganyar els electors quan al seu programa electoral asseguraven que ja els està bé el porta a porta però que el millorarien.

Com pot demanar el regidor Moret un vot de confiança a qui no li tremola el pols de mentir als veïns perquè el votin?

 

MENTEIXEN EN ELS NÚMEROS. Justifiquen el canvi perquè el sistema actual diuen que és molt car. Segons les dades facilitades pel propi Ajuntament, l’any 2011 el servei només va tenir un dèficit de 57.000€. Com pot demanar confiança algú que qüestiona de forma unilateral un sistema que funciona pels diners que costen, per exemple, els regidors de CiU i del PP que tenen mitja jornada?

 

MENTEIXEN AMB ELS IMPOSTOS. A la carta que l’alcalde va enviar a totes les bústies el mes de juny de 2012 assegura que amb els contenidors el govern “no haurà d’apujar la taxa d’escombraries”. Demana confiança el regidor d’un govern que després de dir això per escrit pujarà un 2% les escombraries l’any 2013?

 

MENTEIXEN EN ELS INFORMES. L’Ajuntament va rebre informes de la tècnica de medi ambient, de la Generalitat i d’entitats especialitzades en el reciclatge. TOTS els informes eren contraris al canvi del porta a porta per contenidors. El regidor Moret demana confiança quan ell i el govern que li dóna suport decideix el canvi des de la més absoluta de les ignoràncies?

 

MENTEIXEN AMB LES EMPRESES. Abans de decidir el canvi, l’Ajuntament va demanar pressupost a diferents empreses per valorar el cost econòmic de cada sistema. Demana confiança el mateix regidor que amaga que hi havien pressupostos més econòmics que el d’Urbaser mantenint el porta a porta…

 

MENTEIXEN COM ADMINISTRACIÓ. En un recent article a El 9 Nou, el responsable de l’Agència Catalana de Residus va qüestionar un per un tots els arguments que dóna CiU per canviar el sistema de recollida. Com podem donar confiança a algú que no escolta ni al màxim representat del govern català que, a més, és del seu propi partit?

 

Malauradament, el temps ens donarà la raó. Podrem dir allò de  “ja t’ho vaig dir”, però serà massa tard.

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *