Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Un any perdut

 

Convergència i Unió i el Partit Popular han anat del bracet els darrers 12 mesos amb un únic objectiu: destruir la feina feta durant vuit anys de govern d’Independents-esquerra i PSC. Només han necessitat un any per reduir el benestar dels veïns i veïnes de Santa Eulàlia. I ho han fet faltant a la paraula donada als electors el 22 de maig de 2011. Perquè actuen d’esquenes al seu programa electoral i fan tot el contrari que van prometre a qui es va creure les seves mentides.

Cada xifra correspon al número de compromís del programa electoral de CiU que han incomplert. Del seu manifest de 46 promeses, ja han faltat a la veritat en nou de elles en només un any. Tenen temps per incomplir la resta abans de les properes eleccions municipals de l’any 2015.

Punxeu en cada tema per ampliar informació:

24. Impulsarem el transport públic

Set mesos després de les eleccions van treure el bus urbà de Santa Eulàlia. I s’han fet els sords davant de les queixes dels veïns. La comissió ciutadana “Salvem el Bus” ha plantejat alternatives d’horaris i econòmiques per mantenir el servei, però ni tant sols han estat estudiades pel govern de l’alcalde Brustenga. En el seu lloc han inventat un servei de bus per a la gent gran, totalment insuficient i que no fa servir gairebé ningú.

26. Mantindrem la recollida d'escombraries porta a porta

Un any després, enganyen el poble ja que estudien canviar el sistema actual i que els contenidors tornin a embrutar els carrers de Santa Eulàlia. I ho fan perquè mai han cregut en el reciclatge. De fet, l’empresa més barata del “porta a porta” surt més econòmica que la més barata que ofereix contenidors. Per tant el motiu del canvi no és econòmic, és un caprici més.

3. Serem transparents en els comportaments i actituds

La primera mostra de transparència la van donar als pocs dies de governar: van suprimir la Comissió Delegada, creada pel primer govern d’Independents-esquerra. Tots els partits tenien accés a tota la informació que havia d’aprovar el govern: propostes, documents, factures, etc. Ara not queda en “petit comité”. Els grups de l’oposició moltes vegades ens hem d’informar d’actuacions municipals a través de Canal Set, perquè no se’ns informa. CiU i PP posem mil i un problemes per accedir a documentació o per entregar informes demanats des de l’oposició.

Un exemple d’aquesta forma d’actuar és el canvi de l’escut municipal. De forma unilateral, l’alcalde va decidir canviar-lo sense el preceptiu informe i aprovació del ple municipal. L’escut oficial ha quedat arraconat als calaixos i ara l’Ajuntament fa servir un escut pirata il·legal.

1. El govern de CiU tindrà capacitat de prioritzar i austeritat

Algunes de les “prioritats” de CiU i el PP per gastar els diners de tots:

Senyera de la rotonda: 10.000 €

Subvenció a la Volta Ciclista a Catalunya: 1.500 €

El nyap d’auditoria feta només per justificar-se durant 4 anys: 18.000 €

Un 40% més de despesa en sous a regidors de CiU i del PP..

25. Tindrem sempre netes les zones verdes

Mai l’estat de les zones verdes ha estat tant deixat. Després de la revetlla de Sant Joan de 2011 van trigar una setmana en netejar el parc de Can Font. La passera de Can Burguès està constantment bruta i les herbes a les zones verdes arriben en alguns casos al mig metre.

El cas més dramàtic és la plaça de Can Torras. Fins que no es va denunciar públicament el seu estat d’abandó no van fer-hi res.

36. Afavorirem les entitats i associacions

Mai hem tingut al poble les entitats i associacions tant abandonades. Des del govern s’hauria d’agrair constantment la feina que fan enlloc de posar traves i crear problemes on no n’hi han. Alguns exemples: cobren les hores extres de conserge al Club d’Escacs. Als alumnes de l’IES que recapte diners pel viatge de fi de curs els fan pagar 25 € per muntar una parada a la Fira de Nadal. O els bastoners, que han suspès la trinxada anual perquè la regidora de Cultura no ha volgut atendre les seves necessitats organitzatives.

30. Durem a terme les obres compromeses al riu

Aquesta si que és forta. En el seu dia no van votar a favor del projecte de millora. Ara fan bandera de les millores al riu, quan ni són seves ni mai n’han cregut. Tot el pla s’ha pogut fer gràcies a les gestions dels veïns i del govern d’Independents-esquerra davant de la Generalitat. I gràcies als nostres esforços es va aconseguir 1 milió d’euros per finançar gran part de les obres. CiU l’únic que ha fet és posar pals a les rodes i desvirtuar el projecte a la Campinya i a la font de Sant Cristòfol.

38. Ens aplicarem a fons en l'ensenyament

Volen tancar l’escola bressol la Font del Rieral. La seva implicació passa per deixar morir el Projecte Educatiu de Poble (Pep i Laia). I com no podia ser d’una altra forma, per portar les escoles bressol a ser fonts d’ingressos extres: han pujat el rebut mensual en un 6% a les famílies del poble que fan servir les escoles bressol. Però l’han rebaixat en un 13% als que són de pobles del voltant.

43. Dotarem la policia local de mitjans

El gran interès del govern de dretes és recaptar diners per gastar-los en coses inútils. El pressupost 2012 (el primer fet per ells) preveu comprar un radar mòbil de velocitat per a la Policia Local. Al mateix pressupost també hi ha anotats com a ingressos més de 40.000 € en concepte de multes de velocitat. Pràcticament el mateix que ens costen els dos regidors que tenen a mitja jornada.


 

 

 

 

 

I nosaltres, què hem fet?

Els tres regidors d’Independents-esquerra (a la foto del costat) hem intentat dur a terme una feina de control i crítica al govern. Però també ens hem mostrat oberts a la col·laboració en alguns temes importants pel futur de Santa Eulàlia. Ha servir de ben poc perquè una vegada i un altre les nostres propostes han xocat contra la paret de la majoria absoluta de dretes que mana a l’Ajuntament. Van eliminar la Comissió Delegada creada pel nostre govern i on tots els grups tenien representació. Ara només podem accedir a la informació que l’alcalde creu convenient donar. Difícil resulta poder

posar al servei del poble la nostra experiència quan el govern porta temes al ple municipal amb caràcter urgent i sense temps material d’estudiar-los i oferir alternatives si cal. És el cas del pla d’ajust necessari per demanar el crèdit al govern de Mariano Rajoy. Tot i així, com a mínim ens van fer cas en alguna cosa i es va evitar pagar milers d’euros en concepte de factures que no ho eren.

Hem presentat diferents mocions, que han tingut sort desigual. Així es va aconseguir que el ple municipal aprovés adherir Santa Eulàlia a l’Associació de Municipis per la Independència. Però la dreta ens va tombar dues mocions de reprovació a les formes com s’ha fet l’obra del gasoducte que travessa el poble. O la que demana sol·licitar al Ministerio de Fomento la caducitat de l’expedient del Quart Cinturó. Seguirem, però, amb la nostra oposició ferma i contundent per evitar més pífies per part del govern de CiU i PP. I manifestem de nou la nostra voluntat de diàleg en tots aquells temes que afectin el futur del nostre poble.