Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Les hectàrees que es poden edificar creixen un 160%

Una de cada quatre hectàrees que el POUM deixa urbanitzar són propietat de familiars de l’alcalde

Publicat per el 12 febrer 2014 a Notícies | 2 comments

 


 

La darrera versió del Pla d’Ordenació Urbana (POUM) del govern CiU-PP preveu incrementar en un 160% les hectàrees que es poden edificar. Ara el planejament vigent ho permet en 15,49 hectàrees, que es convertirien en 40,36 si el POUM s’aprova tal com està redactat. Per tenir una imatge gràfica del que això suposa: les noves zones urbanitzables equivalen a  25 camps de futbol.

El més preocupant d’aquesta situació és que el POUM només dibuixa com a segures 18 hectàrees per a edificar com a sòl urbà delimitat (SUD). És a dir, el que està programat i es comptabilitza com a futures zones residencials. El problema és que les més de 22 hectàrees restants apareixen sota la figura de sòl urbà no delimitat (SUND). Això vol dir que el govern municipal podria decidir la seva urbanització en qualsevol moment i de forma totalment arbitrària. En el cas de Santa Eulàlia estem parlant de 700 habitants més dels 9.500 que el POUM preveu per l’any 2025.

Creixement a Can Brustenga

POUM_CBPerò encara resulta més escandalós saber que una de cada 4 hectàrees de sòl urbanitzable (el 25%) estan a voltant de Can Brustenga i que són majoritàriament propietat del cosí germà de l’actual alcalde, el convergent Joaquim Brustenga. És a dir, en terrenys propietat de familiars de l’alcalde, l’Ajuntament podrà deixar urbanitzar poc més de 10 hectàrees. O el que és el mateix, l’equivament a 10 camps de futbol. Un negoci rodó perquè els terrenys tenen actualment la consideració d’agrícoles. Però és que a més representen el 65% del SUND previst per fer-hi habitatges. Es podrien construir 153 habitatges, que representen segons el mateix POUM un increment de població de 421 habitant només a Can Brustenga

El POUM ha de passar encara el sedàs del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Esperem que el govern català rebutgi gran part d’aquesta situació i posi seny allà on la dreta local només veu guanys econòmics al més pur estil de la cultura del “pelotazo” que ara paguem en forma de crisi econòmica.


Temes relacionats

Plànols i documents del POUM

La Generalitat estudia la variant de la carretera

Suport als veïns dels barris del Tenes

 

LES NOSTRES APORTACIONS AL POUM

Les nostres al·legacions (les podeu consultar senceres a l’enllaç inferior) giren en tres eixos: La no urbanització de Can Brustenga pel seu valor històric. La variant que connectaria el poble a la C-17 al polígon Monguit per evitar aïllar Can Marquès/Can Juli. I la no afectació de les cases i les parcel·les properes al riu.

2 Comentaris

  1. El titular és cridaner, cert. Però ho és perquè el fet que expressa també ho és. De fet reflecteix una trista realitat: el POUM de CiU-PP s’ha fet sense criteri, sense tenir un model de poble i de futur. I a més afavorint en el seu redactat uns certs interessos particulars. I diem particulars perquè si mireu les nostres al·legacions ja diem que per l’interès general no és prioritari, ni necessari urbanitzar la zona de Can Brustenga.

  2. El titular de la notícia és cridaner, i per sort comenceu explicant aquesta mesura tant de CiU de tindre sempre assegurada la propia conveniència que deu estar per tot el POUM. Però cal tornar com sempre a l ‘atac perdonal?
    Tal com parleu d’aquesta família en podriem anomenar altres, clar sempre apareixeràn Can Burgues, Can Barbany, i algun altre propietat de l’antiga realitat rural, però els temps han canviat molt per sort i podriem afegir els petitets propietaris també d’aquell mateix temps i els listillos del desarrollismo franquista, tot al voltant de Can Brustenga i d’altres racons de Sta Eulàlia, només a tall d’exemple, la Font de St Joan ara d’actu,alitat, parlo feld temps del Mario, i després vingurren els anys del Pujulisme i les olimpiades qur d’allargaren fins l ‘explosió de la bombolla on tothom que viu al pible va jugar, sinó tothom la gran majoria i clar sempre hi ha qui juga fent trampes.
    És per això que soc crític amb la forma, perquè el problema no és aquí beneficia el POUM d ‘ara, perquè sempre ens movem en el tu més merda, no ajudem gens al procés de democràcia, on Sta. Eulàlia com tot Catalunya i Europa s’ està jugant el seu futur.
    Més consciència, paraules alliberadores i no confrontadores, perquè llavors ja juguem a camp contrari, el dels conservadors que dieu vosaltres, serà que nosaltres no tenim ni camp?
    Aquesta manera de fer política no te futur

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *