Email
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo

Una empresa privada recaptarà 300.000 € en multes amb cinc radars als semàfors del poble

Publicat per el 5 setembre 2013 a Notícies | 3 comments

 

Un radar fotogràfic fix a un semàfor i un altre de mòbil són les noves propostes de l’equip de govern (CiU i PP) per receptar més diners. Per això han signat un contracte amb l’empresa Alumbrados Viarios S.A. (Aluvisa), que controlarà de forma privada un servei “per a la gestió d’elements de control de transit”, segons diu la documentació a la que ha tingut accès Independents-esquerra. Els radars funcionen a partir del mes d’octubre.

semàfor_canferrerEn concret s’instal·laran tres radars fixos amb càmera fotogràfica als semàfors de la carretera a l’alçada de Can Ferrer i de la cruïlla amb el Camí del Gual, a més d’un altre a l’alçada de la benzinera de Repsol. S’hi suma un altre mòbil que podrà caçar tots els vehicles que superin la velocitat màxima permesa a qualsevol lloc de Santa Eulàlia. De fet el pressupost municipal per l’any 2013 a la partida 39101 ja preveu ingressar 140.000 € en multes originades en aquests dos radars, a més de 40.000 € per altres sancions.

El contracte signat preveu que Aluvisa col·loca, instal·la, gestiona i manté els equips i transmet les sancions a la Diputació de Barcelona, que s’encarrega de fer arribar la multa als infractors. L’empresa s’endurà un 20% dels diners recaptats, amb un màxim de 60.000 €.

Un cop el sistema funcioni a ple rendiment, Aluvisa i l’Ajuntament preveuen tres escenaris que fan variar els diners que recaptaria el consistori per aquestes multes. En el cas més pessimista es preveuen posar prop de 1.700 multes, que originen uns ingressos de 317.000 €. Les sancions del radar semafòric són de 200 € i les del radar mòbil de 100 €. D’aquests diners l’Ajuntament es quedaria amb prop de 250.000 €. Els altres supòsits varien a l’alça fins a una previsió de mig milió d’euros provinents de multes.

Informe de la policia

El contracte amb Aluvisa parteix de les dades d’un informe de la policia local de Santa Eulalia. Només al semàfor de Can Ferrer preveu per l’any 2014 una mitjana de 8 multes cada dia fins a les 2.054, que s’anirien reduint fins a les 1.800 de l’any 2016 per l’efecte dissuasori dels radars. L’informe policial no fa cap referència al número d’accidents que s’han produït en aquest semàfor.

Controls de trànsit similars ja s’apliquen a d’altres punts de la comarca, en concret a la Ronda dels Pinetons de Mollet, amb força poca polèmica sobre si realment serveixen per la seguretat viària o són instruments de recaptació de diners com podeu veure en aquest article a La Vanguardia.

cotxe_valls

Regidora minusvàlida?

Ara que el govern de dretes aposta per la seguretat viària potser cal fer una classe ràpida als regidors. Com a mínim a la regidora d’Ensenyament, la convergent Isabel Valls. A la foto (feta fa un parell de mesos) podeu veure el seu vehicle particular aparcat a la zona reservada a minusvàlids que hi ha davant de la biblioteca municipal.

MAPA DELS RADARS DE SANTA EULÀLIA

 

3 Comentaris

 1. ESTOY DE ACUERDO CON LO DICHO HASTA AHORA. LO QUE TODOS NO SOMOS IGUALES ALMENOS LOS QUE VIVIMOS EN SEdR EN MAS DE 8 AÑOS QUE LLEVO CONDUCIENDO POR ESTAS CALLES NO HE VISTO NI OÍDO NI LEÍDO DE NINGUN ACCIDENTE GRAVE O LEVE QUE EXCUSE EL MOTIVO DE PONER RADARES POR LA “SEGURIDAD VIARIA” (YA QUE DICEN QUE ES PARA ESO…))
  PERO EL MOTIVO DE MI QUEJA ES QUE YA EN VARIAS OCASIONES HE TENIDO QUE FRENAR BRUSCAMENTE TENIENDO TRAFICO DETRAS MIO Y CASI DE MILAGRO NO CHOCAR CON MIGO, UN COCHE AUN PASA PERO UN MOTORISTA FUE UNA DE LAS OCASIONES, ES EL EL QUE SE LLEVO UN SUSTO POR QUE CASI ME APARECE POR LA LUNA TRASERA, ME TUVE QUE DISCULPAR POR LA ACCIÓN AUN SABIENDO QUE EL DEBE MANTENER DISTANCIA DE SEGURIDAD.
  EL MOTIVO DE DECIR ESTO ES QUE HE SABIDO DE LUGAREÑOS QUE EL ” AMBAR ” TAMBIEN ACCIONA EL DISPOSITIVO FOTOGRAFICO Y QUE LES HA LLEGADO MULTAS A CASA,

  CON QUE DERECHO ACCIONAN UN DISPOSITIVO ¡DE MULTAS! AUN ESTANDO EN FASE “AMBAR” ESTO NO DEBERÍA ESTAR PERMITIDO YA QUE LA FASE DEL “AMBAR” ES UN AVISO DE LA SIGUIENTE FASE PARA REDUCIR VELOCIDAD Y PARADA.
  PERO QUE PASA SI ESTAS EN CIRCULACIÓN Y A DOS METROS EL SEMAFORO SE PONE EN FASE INTERMEDIA.. LOGICAMENTE PROSIGUES CON TU CIRCULACIÓN PARA NO ENTORPECER AL QUE VIENE DETRAS DE TI Y DEJARLE ESPACIO PARA SU PARADA

  AUN NO HE TENIDO NINGUNA MULTA POR QUE COMO HE DICHO AL PRINCIPIO NO SOMOS TODOS IGUALES
  PERO SI SUSTOS Y POR CULPA DE LOS CONTROLES FOTOGRAFICOS
  LO QUE PASA ES QUE PARA RECAUDAR DINERO ESTÁN DISPUESTO A TODO, Y LA VIDA NO ESTA NI MUCHO MENOS PARA IR PAGANDO JUSTOS POR PECADORES

 2. Entenc lo de recaptació i lo molets que es per a tots plegats..pero no sabeu el que signifioca almenys per a mi . Veniu al semàfor devant de Can Ferrer a veure l’espectacle a partir de dos de set i compteu quants vehicles es passen en vermell, jo de debó estic content i si m’agafa a mí (el radar)es que segur que no ho he fet be. Jo de debó estava ben tip de que gaire be cada tarda quan surto amb el gos, em trobo amb la sorpressa de vigilar molt!… que el llum vermell per aluns no signifiqui res.

 3. Si som cívics i respectem les normes de circulació no posarem en perill la seguretat viària. Aquest ha de ser l’argument. I si posen radars i maquines de fer fotos ja ho sabeu… sigeu bons conductors i a més fareu arruinar a aquesta lamentable empresa i desapaeaixerà del mapa.

Fes un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *